16
Mayıs
2024
Perşembe
İNSAN KAYNAKLARI

Öğretmenler de karne alacak

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 35 bin öğretmene yıl sonunda karne vererek öğrencilerin başarı grafiğini yükseltecek.

ÖSS ve OKS'de il başarı sıralamasının her geçen gün düştüğünü belirten İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, sınıf nezdinde başarı oranının arttırılması gerektiğini, bu sebeple öğretmen başarı kriterini hayata geçirdiklerini kaydetti. Kriterlere uymayan öğretmenlerin Milli Eğitim Bakanlığı'nın Sınıf Geçme Yönetmeliği'ne göre müfettiş incelemesi yapılmadan cezalandırılabileceğini ve başka okula tayin edilebileceğini açıkladı. Bu sayede öğretmenlerin öğretme kriterlerinin de önemli ölçüde artacağını kaydeden Aydoğan, "Bugüne kadar kimse, 'Sizin sınıfınızdan böyle olumsuz sonuç çıkıyor da aynı okuldaki başka bir sınıftan son derece olumlu sonuç nasıl çıkıyor?' diye sormamış? Bu soru bugünden itibaren sorulacak." dedi.

Tepekule İş Merkezi'nde düzenlenen Müdürler Kurulu toplantısında konuşan İl Müdürü Aydoğan, eğitim kalitesini arttırma adına böyle bir uygulama yapmaya mecbur kaldıklarını söyledi. Aynı okuldaki sınıflar arasında uçurumlar oluştuğuna dikkat çeken Aydoğan, öğretmenlerin, "Ben ne yapayım, öğrenciler ders çalışmıyor." diye bir açıklamada yapamayacağını vurguladı. Bakanlık tarafından düzenlenen OKS ve ÖSS'de alınan sonuçlarla İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün sınavlarının tek tek incelenip tahlil edileceğinin altını çizen Aydoğan, "Öğrencilere, öğretmene, okula ve ilçesine karne vereceğiz. Buna göre öğretmenlerimiz değerlendirecek. Eğer başarı sağlayamıyorsa, öğrenci başarısız oluyorsa sorumluluk öğretmene ait olacak. Bu konuda bir teftişe gerek olmaksızın ilk etapta bu öğretmenimizin başka bir okulda değerlendirilmesi uygun olacaktır." şeklinde konuştu.

İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç ise kendisinin bir vali olarak yapacağı hatanın bir üst merci tarafından düzeltilebileceğini ancak eğitimcilerin hatalarının milletin kaderini etkileyeceğini söyledi. Bu sebeple eğitimcilerin hata yapma şansı bulunmadığının altını çizen Vali Kıraç, öğretmen kriter uygulamasının olumlu olduğunu, buna göre öğretmenlerin de çalışma yapmasını ve kendilerini yenilemesini istedi.

ajanslar
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2007 Cuma 12:46:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?