16
Mayıs
2024
Perşembe
İNSAN KAYNAKLARI

Rekabet Kurumu'na atama

Rekabet Kurumu'nda eski Başkan Mustafa Parlak'ın 3 Haziran 2007 tarihinde görev süresinin dolmasıyla boşalan başkanlığa atama yapıldı.

Rekabet Kurumu Başkanlığına Prof. Dr. Nurettin Kaldırımcı atandı. Eski Başkan Mustafa Parlak'ın 3 Haziran 2007 tarihinde görev süresinin dolmasıyla boşalan başkanlık, başkan vekili Tuncay Songör tarafından yürütülüyordu.

Kurulda, boş bulunan iki üyeliğe, Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığının bağlı olduğu Devlet Bakanlığı kontenjanından Mustafa Ateş, Rekabet Kurulu kontenjanından da İsmail Hakkı Karakelle'nin atanması ve üye sayısının 7'ye tamamlanmasıyla başkanlık seçimi gündeme alınmıştı. Kurul yeni başkan adayı olarak, başkan vekili Tuncay Songör ile üyeler Prof. Dr. Nurettin Kaldırımcı ve Mehmet Akif Ersin'den oluşan 3 ismi, Bakanlar Kurulu'na sunmuştu. Bakanlar Kurulu da belirlenen adaylar arasından Prof. Kaldırımcıyı başkanlık görevine bugün atadı.

20. DÖNEMDE MİLLETVEKİLLİĞİ DE YAPTI

1953 yılı Kayseri doğumlu olan Kaldırımcı, Atatürk Üniversitesi İşletme fakültesinden mezun oldu. Milli Eğitim Bakanlığında 1977 yılında Finansman e Proje Müdürlüğü uzmanı olarak çalışan Prof. Kaldırımcı, 1982 yılına kadar da Atatürk Üniversitesi İşletme Fakültesinde, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde öğretim elemanı olarak görev yaptı.

1982 yılında Erciyes Üniversitesi'ne geçen ve burada 1994 yılında doçentlikten profesörlüğe yükselen Kaldırımcı, üniversitenin Yabancı Diller Bölümü Başkanlığı ve İşletme Bölümü Yönetim ve Organizasyon Anabilim Dalı Başkanlığı görevlerinde bulundu.

1995 - 1999 yılları arasında 20. Dönem Kayseri Milletvekilliği de yapan Kaldırımcı, Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeliği ve TBMM Bilgi ve Bilgi Teknolojileri Grubu Başkan Yardımcılığı görevlerini yürüttü. Nurettin Kaldırımcı, 2003 yılından bu yana Rekabet Kurulu'nda üye olarak görev yapıyordu. Evli ve 3 çocuk babası olan Kaldırımcı'nın, ''Yönetime Katılma, Yönetici Eğitimi, İşletme Politikası, Organizasyonlarda Davranış, Halkla İlişkiler, İş Ahlakı'' gibi alanlarda inceleme ve araştırmaları bulunuyor. Kaldırımcı İngilizce biliyor

ajanslar
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2007 Cumartesi 11:20:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?