22
Mayıs
2024
Çarşamba
İNSAN KAYNAKLARI

'Sağlık çalışanları günah keçisi değil'

Türk Sağlık Sen Zonguldak Şube Başkanı Abdurrahman Uysal, sağlık çalışanlarının çalıştıklarının karşılığını alamadıklarını söyledi. 

Sendika binasında basın açıklaması yapan Türk Sağlık Sen Zonguldak Şubesi Başkanı Abdurrahman Uysal, "Sağlık çalışanları günah keçisi değildir. Ev Tespit Fişi kayıt çalışmaları, hane hane ziyaret edilerek sağlık ocağında görevli ebe ve hemşirelerce düzenlenmesine rağmen, bu çalışmada köy gezileri dışında sağlık çalışanlarına bir ücret ödenmiyor. Sağlık çalışanı sıkıntısı çekildiği için birçok bölgede çalışma yapacak personel yok. Sağlık ocaklarında kendi görev tanımları dışında memur olarak çalıştırılan, asli hizmetlerini yerine getiremeyen sağlık çalışanları var" dedi. 

Abdurrahman Uysal, personel eksikliği, çalışanların maddi kayıplarının önlenmesi, ulaşım, Ev Tespit Fişi kayıtlarının sağlık ocaklarına teslimi ve eksik kartların tamamlanması gibi problemlerin de çözülmesini istedi. Uysal, ayrıca, bu tür problemlerin çözülmesinden sonraki aşamada Koruyucu Sağlık Hizmetleri'nin bireyler için önemli ve etkin olabileceğini sözlerine ekledi.
iha
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2007 Çarşamba 11:24:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?