16
Mayıs
2024
Perşembe
İNSAN KAYNAKLARI

Sağlık personeline puan

Sağlık personeline her atama öncesi hizmet puanı...

Sağlık personelinin atama ve nakil işlemlerinde kullanılmak üzere her atama döneminden önce, müracaatın başlangıç tarihi itibariyle çalışılan yerin özelliklerinin göz önüne alındığı bir hizmet puanı hesaplanacak.

Sağlık Bakanlığı Atama ve Nakil Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre hizmet puanı, "Sağlık hizmetleri sınıfından her Bakanlık çalışanı için, çalışılan yerin özellikleri göz önüne alınarak hesaplanan puan" olarak yeniden tanımlandı.

Beldelerde fiilen çalışılan her yıl için, çalışılan beldenin bağlı bulunduğu ilçenin Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Sıralaması Tablosundaki sıra numarasının yarısı, köylerde fiilen çalışılan her yıl için ise tamamı puan olarak hizmet puanına ayrıca eklenecek.

Kadroları Bakanlıkta olup Tıpta Uzmanlık Tüzüğü hükümlerine göre diğer kamu kurum ve kuruluşlarında uzmanlık eğitimi veya yan dal uzmanlık eğitimi yapan personel, talebi halinde ilgili uzmanlık eğitimi giriş sınavı sonucunda yerleştirildiği eğitim kurumunun bulunduğu ildeki Bakanlığın uygun göreceği sağlık kurum veya kuruluşuna, atama dönemine ve kuraya tabi olmaksızın, Personel Dağılım Cetvelinde boş yer bulunmaması halinde standart dikkate alınarak naklen atanacak

aa
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2007 Perşembe 11:28:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?