28
Mayıs
2024
Salı
İNSAN KAYNAKLARI

Sıfır kilometre yöntemleri

Şirketler genç kuşak "dahileri" bünyesine katmak için el yazısı ilanlar verme, iş görüşmelerini kendi akranlarına yaptırma gibi metotlar kullanıyor.

Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinden birinden yeni mezun olmuşsunuz, uluslararası bir şirkette iyi bir pozisyonda işe başlamanın hayallerini kuruyorsunuz. Bir İstanbul New York yolculuğu esnasında yanınızda oturan orta yaşlı Amerikalı ile kurduğunuz yol arkadaşlığının bu hayallerin gerçekleşmesine vesile olacağını nereden bilebilirsiniz? Kim olduğunu bilmediğiniz o Amerikalı, dünyanın en büyük içecek markalarından birinin tepe yöneticilerinden biri olup sohbet esnasında anlattığınız iş fikirlerinizi beğenmiş ise yolculuğun sonunda iyi bir iş teklifi almanız mümkün. Nitekim takip eden günlerde genç arkadaşımız, şirket yönetimiyle tanıştırılmış ve grup bünyesinde yükselmekte olan bir markanın sorumluluğuna getirilmiştir. İlginç bir başlangıç öyküsü değil mi? İlginç ama gerçek... Hayatınızın fırsatının nerede karşınıza çıkacağı belli olmuyor.

Hele de günümüzün şirketleri doğru işe doğru insan yerleştirmek konusunda geleneksel yöntemlerin dışına çıkıp yer altı metotlarına başvuruyor ise... Aşağıda okuyacağınız ilginç işe alım yöntemleri, kelle avcılarının doğru kitleye ulaşmak için mecra ve yöntem konusunda sınır tanımadıklarının kanıtı. 'İyi' şirketlerde çalışmak için fırsat kollayan ve 'yetenekli' gençlere ulaşmak için alternatif yöntemler arayan insan kaynakları müdürlerine ilham verecek ilginç işe alım prosedürleri...

Sabah
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2006 Pazartesi 14:25:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?