16
Mayıs
2024
Perşembe
İNSAN KAYNAKLARI

Sosyal Güvenlik Kürtçeyi kabul etti

Sosyal Güvenlik Kurumu, internet sitesinde, memurların veri yapısını tek bir sistemde toplayan projede personel bilgilerinin girişi için kullanılacak dosya listesindeki tabloda "Kürtçeyi" dil seçeneklerinin arasına koydu.

Sosyal Güvenlik Kurumu, internet sitesinde, memurların veri yapısını tek bir sistemde toplayan projede personel bilgilerinin girişi için kullanılacak dosya listesindeki tabloda "Kürtçeyi" dil seçeneklerinin arasına koydu. 

Anayasa Mahkemesi'nin Sosyal Güvbazı maddelerini iptal etmesine karşın SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı internet ortamında bir araya getirildi. Söz konusu kurumların internet adreslerine girildiğinde Sosyal Güvenlik Kurumu'nun internet sitesi açılıyor. Ancak söz konusu birleştirme yapılmadan önce SSK'nın internet sitesinde yapılan bir anket çalışmasına ilişkin olarak Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Büro-Sen'e üyelerinden çeşitli şikayetler geldi. Sendika üyeleri, söz konusu ankette Kürtçe'nin yabancı diller arasında yer almasından rahatsızlık duydu.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK

Türk Büro-Sen'in belirlemelerine göre, söz konusu anket "Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı'nca veri yapısını tek bir sistemde toplayan projede personel bilgilerinin girişi için kullanılacak" başlığı altında veriliyor. Dosyaların yer aldığı "tablo yapılarında" ise kamu çalışanlarından istenen askerlik durumu, atama bilgileri, görev bilgileri gibi toplam 49 başlık altında bilgi toplanıyor. Bu başlıklar altındaki 35'inci tablo olan "Yabancı Diller" bölümündeki 58 seçenek arasında "Kürtçe" seçeneğine de yer verildi.

Kamu-Sen'e bağlı Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş ANKA'ya yaptığı açıklamada, bu durumun kendilerine gelen şikayetler üzerine fark ettiklerini anlattı. Yokuş, memurlara SGK'nın internet sitesine girerek bu bilgilerin doldurulmasının istenmesi üzerine bu durumun ortaya çıktığını belirtti. Yokuş, konunu aslında bir Anayasa suçu olduğunu belirterek, "Devletin kendi internet sitesinde, kendi memurlarına böyle bir anketi uygulaması bir skandal" diye konuştu.

Konuyla ilgili olarak gelecek hafta içinde Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunacaklarını kaydeden Yokuş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu'na da sorumluların bulunarak idari soruşturma başlatması çağrısında bulundu.

aa
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2007 Pazar 15:13:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Garip Ali IP: 81.213.232.xxx Tarih : 28.01.2007 17:32:27
Eğer bu ülkede Pkk Terör örgütünün istediği gibi Federal bir yönetim tarzı Türkiye"nin dili Kürtçe ve Türtce olarak kabul ediliyor. Bu yasada kafamı karıştırdı. Galiba Ülkeyi kendi ellerimizle bölüp parçalıyoruz. M.Kemal Atatürk Ülkeyi yönetenler Gaflet dalalet ve hatta hiyanet edebilriler, Ey Türk genci senin vazifen Bu mittei kurtarmak ve korumaktır demiş.Bu Millet içe ve dışa karşı ülkeyi koruyacağız.