16
Mayıs
2024
Perşembe
İNSAN KAYNAKLARI

Sözleşmeli öğretmene 'maaş' müjdesi

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde geçici statüde çalıştırılan sözleşmeli öğretmenler 12 ay düzenli maaş alacakları tam zamanlı kadroya alınıyor.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 4 yıllık fakülte mezunu sözleşmeli öğretmenlerin normal kadrolu öğretmenlerden hiçbir farkı olmayacak şekilde istihdam edileceğini açıkladı.

10 gün içinde sözleşmeli öğretmenlerin 12 ay düzenli maaş alacakları kadroya geçirileceğini ifade eden Bakan Çelik, "Tek fark sözleşmeli öğretmenlerin Sosyal Sigortalar Kurumu'na, devlet memuru olan öğretmenlerin ise Emekli Sandığı'na bağlı olmasıdır. Sosyal güvenlik yasası yürürlüğe girdiğinde bu fark da ortadan kalkacak." dedi.

Bu şekilde istihdam edilecek öğretmenlerde Talim Terbiye Kurulu'nun öğretmen alımlarında aradığı şartları dikkate alacaklarını ifade eden Çelik şöyle konuştu: "Bakanlar Kurulu geçici statüdeki öğretmenlerin alımını valiliklere bırakmıştı. Bu şekilde çalışanlar arasında 2 yıllık yüksekokul mezunu olanlar da var. Bu yüzden biz sadece 4 yıllık fakülte mezunu ve öğretmenliğe şartları tutanları kadroya alacağız."

Geçici personel konumundaki öğretmenler Devlet Memurları Kanunu'nun 4/C maddesine göre istihdam ediliyordu. Bakanlığın özellikle Bilgisayar, İngilizce gibi branşlarda istihdam ettiği 3 bin 500 kişilik öğretmen kadrosunu Eğitim-Sen mahkemeye vermiş ve bu yılın başında iptal ettirmişti. Bakan Çelik, bu personelin devlet memuru olabilmesi için Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) girmesi gerektiğini hatırlatarak, "Geçici personelin doğrudan devlet memuru kadrosuna geçirilmesi mümkün değil. Devlet memurluğu için KPSS'ye girmek ve atama döneminde puan üstünlüğüne göre atanmak gerekiyor. Bu öğretmenlerimizin maaş yönünden hiçbir farkı olmayacak. Diğer öğretmen ne maaş alıyorsa onu alacak. Diğer öğretmen ek ders ücreti ne alıyorsa onu alacak." diye konuştu.

Zaman
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2007 Çarşamba 06:58:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?