16
Mayıs
2024
Perşembe
İNSAN KAYNAKLARI

SRAP gençleri iş sahibi yapıyor

Kütahya'nın Simav Kaymakamı Samet Ercoşkun Sosyal Riski Azaltma Projesi kapsamında ilçede kendi işini kurmak isteyen gençlere her konuda destek vermeye çalıştıklarını söyledi. 

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca sürdürülen Sosyal Riski Azaltma Projesi (SRAP) kapsamında kendi işinin patronu olmak isteyen işsiz gençlere hem proje hem de maddi yönden destek sağlamaya çalıştıklarını belirten Kaymakam Ercoşkun, "Proje sayesinde bu güne kadar ilçede 50'in üzerinde gencimiz kendi işini kurdu. Kendi işinin patronu oldu. Bundan büyük mutluluk duyuyoruz. Ancak bu sayıyı yeterli görmüyorum. Bu projeden daha çok gencimizin yararlanması için köyleri ve beldeleri dolaşıp projeyi anlatıyorum" dedi. 

Proje kapsamında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan kendi işinin patronu olmak isteyen işsiz gençlere ilk iki yılı ödemesiz kalan üç yılı da eşit taksitler halinde ödenmek kaydıyla 5 yıl vadeli 10 bin YTL ye kadar faizsiz para yardımında bulunduklarını belirten Kaymakam Ercoşkun, "Gençler proje üretmeyi gözlerinde büyütüyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak gençlere ayrıca proje hazırlama konusunda ücretsiz danışmanlık hizmeti de sunuyoruz. Gençlere kendi işlerini kurmak için çeşitli projeler üretip fırsatlar sunuyoruz" diye konuştu. 

Projeden yararlanmak isteyen Simavlı gençlerin çoğunun berber, terzi, sıhhi tesisat, bakkal, konfeksiyon, kıraathane ve benzer işletmeler açmak için başvuruda bulunduklarını belirten Simav Kaymakamı Samet Ercoşkun, "Asıl amacımız gençlere termal enerjiye dayalı iş sahaları açmak. Bunun içinde gençlere Vakfımızdan proje desteği sağlıyoruz" şeklinde konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2007 Salı 11:38:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mesut himmet IP: 88.252.12.xxx Tarih : 7.03.2007 16:46:33
tşk.kaymakam bey siz genclere yardım elini uzatmışsınız. sinop-durağan SRAP dosyalarını hemen hemen hepsini geri çeviriyorlar.Neden çevrildigini merak ediyoruz ama hiç bir acıklama yapilmıyo