22
Mayıs
2024
Çarşamba
İNSAN KAYNAKLARI

Suça karışan 139 polis işten atıldı

Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü İsmail Çalışkan, emniyet teşkilatı içerisinde suça karışanların tespit edilerek ayıklandığını belirterek, geçen yıl bu kapsamda 139 kişinin teşkilattan atıldığını bildirdi.

Çalışkan, haftalık bilgilendirme toplantısında, teşkilatlarından geçen yıl yaş haddinden emeklilik, isteğe bağlı emeklilik, vefat, intihar, başka kurumlara geçiş gibi sebeplerden dolayı 5 bin 735'i emniyet hizmetleri sınıfından olmak üzere 6 bin 697 kişinin ayrıldığını kaydetti. Çalışkan, 2006 yılında 11 bin 183 yeni mezun polisin de teşkilata katıldığını söyledi.

İsmail Çalışkan, bir gazetecinin "ekip aracından inen bir polis memurunun bilgisayar firmasından hırsızlık yaptığına dair görüntülerin televizyonlarda yayınlandığını" söylemesi üzerine Çalışkan, söz konusu iddianın ortaya atıldığı görüntülerle ilgili incelemenin yapıldığını belirtti. Her meslekte bu tür olayların olabileceğini, emniyet teşkilatının 200 bin kişilik büyük bir kurum olduğunu kaydeden Çalışkan, geçen yıl çeşitli olaylara karışan 139 kişinin teşkilattan atıldığını vurguladı. Çalışkan, teşkilatlarında bu tür suçlara karışanların tespit edilerek ayıklandığını ifade etti.

Emniyet teşkilatına ilişkin "insan hakları ihlalleri ve işkence iddialarının son zamanlarda arttığı" yolundaki bir soru üzerine Çalışkan, terör örgütleri ve organize suç gruplarının "kendilerine işkence yapıldığını ve haklarının ihlal edildiğini" her zaman taktik olarak öne sürdüklerini bildirdi.



aa
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2007 Cuma 12:25:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?