22
Mayıs
2024
Çarşamba
İNSAN KAYNAKLARI

Telekom'da grev kararı cuma günü!

Türkiye Haber-İş Başkanı Akcan, Telekom'daki grev tarihini Cuma günü açıklayacaklarını bildirdi.

Akcan, Türkiye Haber-İş'in Hilton Oteli'ndeki iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, tarafların toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin masa başında bitirilmesi niyetinde olduklarını söyledi.

''Taleplerimizde geri adım atmamız mümkün değil'' diyen Akcan, ikramiyelerin 120 güne çıkarılması ve kapsam dışı personelin kapsam içine alınması konusundaki taleplerinde ısrarcı olduklarını belirtti.

Fırsatçılık yaparak bayramda greve çıkmayacaklarını ifade eden Akcan, Türk Telekom'da bayramdan sonra yapılacak bir grevin de etkili olacağını dile getirdi. Grev tarihini Cuma günü açıklayacaklarını bildiren Akcan, taleplerinin karşılanmaması halinde anayasal haklarını kullanarak greve çıkacaklarını kaydetti.

Akcan, ücret artışı konusundaki toplam 130 milyon dolarlık taleplerinin kurumun geçen yılki karının yüzde 6'sına karşılık geldiğine işaret ederek, ''Bizim talebimiz birinci yıl ortalama yüzde 19 zam, ikinci yıl yüzde 4 enflasyon farkı şeklinde, Türk Telekom yönetimi ise 6 şar aylık dönemlerde yüzde 4'lük artışlar öneriyor'' dedi.

Grevin ertelenmesi halinde bir günlük işe gitmeme haklarını kullanacaklarını bildiren Akcan, kurumda yapılacak bir grevin genel sağlık ve genel güvenliği tehdit eden bir niteliği bulunmadığını savundu.

aa
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2007 Çarşamba 11:22:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?