22
Mayıs
2024
Çarşamba
İNSAN KAYNAKLARI

TGS'den işten çıkarmalara tepki

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Yönetim Kurulu, Sabah gazetesi editörlerinden Cengiz Erdinç ile ATV muhabirlerinden Ozan Pezek ve Burak Ersemiz'in iş akitlerinin feshinin, "gazetecilerin örgütlenmelerini engellemeye yönelik açık bir tehdit" olduğunu ve TCK'ya göre suç oluşturduğunu bildirdi.

Sendikanın Yönetim Kurulundan yapılan yazılı açıklamada, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonunun (TMSF), Medya ve Merkez Grubu şirketlerine el koymasının, bu iş yerlerinde çalışan gazetecilerin örgütlenme çalışmalarını hızlandırdığı ifade edilerek, bu çalışmalar sürerken dün akşam mesai bitimine doğru 3 gazetecinin işten çıkarıldığı belirtildi.

Sabah gazetesi editörlerinden Cengiz Erdinç ile ATV muhabirlerinden Ozan Pezek ve Burak Ersemiz'in iş akitlerinin Medya Grubu Başkanı Yavuz Onursal ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akif Yaşin'in imzasını taşıyan yazılarla feshedildiği belirtilen açıklamada, "Bu uygulama, gazetecilerin örgütlenmelerini engellemeye yönelik açık bir tehdittir ve TCK'ya göre suç oluşturmaktadır" görüşüne yer verildi.

Açıklamada, TCK'nın "Sendikal hakların kullanılmasının engellenmesi" başlıklı 118. maddesinin 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezasını öngördüğü vurgulanarak, şöyle denildi:

"Bu aşamada, iş akdi feshedilen 3 meslektaşımızla ilgili uygulamanın geri alınması en büyük dileğimizdir. Aksi halde TGS tarafından 'işe iade' ve 'sendikal tazminat' davaları da açılacak ve arkadaşlarımızın işe dönmeleri sağlanacaktır. TGS, işten atmalarla ilgili Türk-İş aracılığıyla gerekli girişimlerini de sürdürmektedir."


aa
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2007 Çarşamba 12:55:30
Güncelleme :9 Mayıs 2007 Çarşamba 13:00:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?