22
Mayıs
2024
Çarşamba
İNSAN KAYNAKLARI

Tokalaşmayana iş yok!

Danimarka’da tokalaşmayı reddeden kadın ve erkeklerle yüzlerini örten kadınların kamu kuruluşlarında çalıştırılmaması kararlaştırıldı. 

Danimarka Çalışma Bakanı Claus Hjort Frederiksen, dini nedenlerden dolayı yüzünü örten kadınların ve de tokalaşmak istemeyen Müslüman kadın ve erkeklerin kamu kuruluşlarında çalışmalarına bundan böyle izin verilmeyeceğini söyledi. 

Danimarka’da Türkçe yayınlanan "Haber" gazetesine göre Frederiksen, kamu kuruluşlarında çalışan kadınların yüzünün görünmesinin şart olduğunu söyledi. Frederiksen ayrıca, "Tokalaşmaya karşı çıkan kadın ve erkekler de kamu kuruluşlarında çalışamazlar. Kamu kuruluşlarında çalışmak isteyenlerde bu şartı arayacağız. Kamu kuruluşlarında insanların tokalaşmaya karşı çıkmalarını ya da yüzlerini kapatmayı kabul etmeyeceğiz" dedi. 

Buna göre Danimarka’da bir süre önce, parlamentoya seçilmesi durumunda başörtüsünü çıkarmayacağını ve erkeklerle tokalaşmayacağını açıklayan Birlik Listesi’nden milletvekili adayı Sosyal Danışman Asma Abdolhamid’in belediyede ya da diğer kamu kuruluşlarında çalışmasına izin verilmeyecek. 

Çalışma Bakanı’nın bu çıkışına ülke genelindeki bir çok siyasi partiden de destek geldiği bildirildi.(ANKA)

anka
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2007 Pazar 14:46:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?