22
Mayıs
2024
Çarşamba
İNSAN KAYNAKLARI

TSK Güçlendirme Vakfı 20 yaşında

Türk Silahlı Kuvvetleri'ni Güçlendirme Vakfı, kuruluşundan bu yana, bir yandan gelir aktarımı ile Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) tedarikine finansman sağlıyor, bir yandan da yatırımları ile savunma sanayinin geliştirilmesi için çaba sarf ediyor.


1974 Kıbrıs Barış Harekatı nedeniyle uygulanan ambargo sonrasında ülke savunmasında dışa bağımlılığı asgariye indirmek amacıyla "Kendi silahını kendin yap", "Kendi uçağını kendin yap" gibi başlatılan kampanyalara yoğun ilgi gösterilmesi üzerine, daha önce var olan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerini Güçlendirme Vakıfları, 26 Eylül 1987 tarihinde 3388 sayılı özel yasa ile tek bir çatı altında toplanarak Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı kuruldu.

Yarın kuruluşunun 20. yılı kutlanacak vakıf, Türk ordusunun dünyanın en güçlü ve modern orduları arasında yer almasına yönelik katkılarına devam ediyor.

TSK Güçlendirme Vakfı; kuruluşundan bu yana, bir taraftan doğrudan gelir aktarımı ile TSK'nın tedarikine finansman sağlıyor, bir taraftan da yatırımları ile savunma sanayinin geliştirilmesi için çaba sarf ediyor.

Bu kapsamda vakıf, savunma sanayi ağırlıklı olmak üzere çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren 6'sı bağlı ortaklık ve 8'i iştirak ve 4'ü dolaylı bağlı ortaklık olmak üzere 18 şirketin ortağı durumunda.

1987 yılında toplam 88 bin YTL sermayeye sahip olan vakıf, bağlı ortaklıklarının 2006 yıl sonu itibariyle öz kaynakları toplamı bir milyar YTL, varlıkları toplamı ise 3 Milyar YTL seviyesine ulaştı.

ASELSAN, TUSAŞ/TAI, HAVELSAN, ROKETSAN, İŞBİR Elektrik ve ASPİLSAN'dan oluşan bağlı ortaklıklardaki vakıf hisselerinin piyasa değeri iki milyar ABD dolarını aşarken, vakıf, bu şekilde Türk ekonomisine yaptığı doğrudan kaynak aktarımının yanı sıra, gerçekleştirdiği yatırımlar ve bu kapsamda kurduğu ve geliştirdiği savunma sanayi şirketlerinin özgün teknoloji yaratma, üretim, istihdam faaliyetleri ve ödedikleri vergilerle de katkıda bulunuyor.

aa
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2007 Salı 10:36:55
Güncelleme :25 Eylül 2007 Salı 10:41:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?