22
Mayıs
2024
Çarşamba
İNSAN KAYNAKLARI

TTK'ya bin 200 işçi alınacak

AK Parti Zonguldak İl Başkanı Celil Uzun, Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) bin 200 işçi alınması için onay çıktığını belirtti. 

AKP Zonguldak İl Başkanı Celil Uzun, parti binasında basın düzenlediği basın toplantısında, çalışmalar hakkında bilgi verdi. Daha önce alınan işçilerin katkısıyla TTK'daki üretimde artış meydana geldiğini belirten Uzun, bu artışın da dikkate alınarak işçi alınmasına karar verildiğini vurguladı ve Haziran ayına kadar bin 200 işçinin alınacağını söyledi. 

Maliye Bakanı ile belediyenin emekli olan işçilere vereceği ücretler konusunda bir görüşme yaptıklarını ve bakandan bu konuyla ilgileneceği sözünü aldıklarını söyleyen Uzun, Filyos Vadisi'nin serbest bölge olmaktan çıkartılmasına tepki verenlerin, maden yasasına da tepki verdiklerini hatırlatarak, "Maden yasasına dün tepki gösterenler bugün bu çalışmanın olumlu olduğunu görünce çark ettikleri gibi, serbest bölge konusunda da çark edeceklerdir" dedi. Uzun, ay sonuna doğru Zonguldak Havaalanını açacaklarını da belirterek, 2-3 havayolu şirketinden talep aldıklarını ifade etti. 

Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında da bilgiler veren İl Başkanı Uzun, "Tapu tahsis belgelerini Ontemmuz Mahallesi'nden itibaren vermeye başlayacağız. Kentsel dönüşüm projesi kapsamında Roman vatandaşlarımızın ikamet ettiği İkincimakas mevkiinde düzenleme işini başlatacağız. Oradaki vatandaşlarımıza uygun bir yerde konut yaparak bu bölgeyi kente kazandıracağız" dedi. Son günlerde beldeleri ilçe yapma furyası başladığına dikkat çeken Uzun, "Bunlar popülist politikalar. Bu işlerle uğraşanlar hep kaybetmişlerdir. Çünkü, afaki işlerle uğraşıyorlar. Bunun için hep kaybediyorlar" diye konuştu. 

Partinin kapısının herkese açık olduğunu da söyleyen AKP İl Başkanı Celil Uzun, "Diğer partili belediye başkanlarımızı partimize davet ettik. Sonra kalktılar sanki kendileri bu tür katılımları hiç kabul etmemiş gibi söylemler içinde bulundular. Bize gelmek isteyen başkanlarımızı kovamayacağımız gibi, kapımız herkese açık" diyerek eleştirede bulundu.
iha
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2007 Perşembe 14:36:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?