16
Mayıs
2024
Perşembe
İNSAN KAYNAKLARI

TUİ'nin yeni yönetimi

Avrupa seyahat pazarının lider grubu TUI’de Denetleme Kurulu, yönetimin 1 yıl sonra dolacak olan görev süresini uzattı. Yönetim Kurulu Başkanı Frenzel'in görev süresi 2012'ye kadar uzatılırken yönetime yeni isimler de eklendi.

9 Kasım Perşembe günü toplanan TUI Denetleme Kurulu, uzun süreden beri eleştiri oklarının hedefinde olan Yönetim Kurulu Başkanı Michael Frenzel ve ekibinin göreve devam etmesini kararlaştırdı. Görev süresi uzatılan Frenzel'i zorlu bir dönemin beklediği belirtiliyor.

Michael Frenzel Yönetim Kurulu Başkanı olarak 31.03.2012’ye , Rainer Fauerhake Mali İşlerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi olarak 31.03.2011’e, Peter Engelen Personelden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi olarak 31.08.2013’e kadar görev yapacaklar.

Destinasyonlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi olarak Christoph R. Mueller”in yerine yönetime alınan Horst Baier’in ise 08.11.2010 tarihine kadar görev yapacağı bildirildi. Peter Rothwell’den boşalan Turistik Satışlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyeliğine ise bu yıl içinde birleşilen First Choice’nin genel müdürü Peter Long getirildi.

TUI Denetleme Kurulu Başkan Yardımcısı Jahn Kahmann, daha önce Alman basınında yer alan demeçlerinde Denetleme Kurulu Frenzel ve ekbine güvenoyu vereceklerini belirtmişti. Grupta artık sükunete ihtiyaç olduğunu ifade eden Kahmann, Frenzel yönetiminin arkasında olduklarını söylemişti.

’Çalışanları da gözet’
Aynı zamanda ülkenin en büyük hizmet işkolu sendikası olan Verdi’nin de ikinci başkanı olan Kahmann, buna karşılık Frenzel ve ekibinin çalışanları da gözeten bir politika uygulamaları gerektiğini kaydetmişti.

Dizginlerin Almanya’da olması isteniyor
Daha önce İngiliz First Choice ile birleşen TUI, TUI Travel plc adıyla Londra Borsa’sında kayıtlı olarak seyahat kolunun yönetimini İngiltereye kaydırmış ve bu gerek grup içerisinde gerekse kimi sektör çevrelerinde eleştirilere yolaçmıştı. TUI çalışanları, yönetimin tamamen İngiltere’ye bırakılmamasını ve dizginlerin Almanya eksenli grup yönetiminin elinde olmasını istiyorlar. İngiltere’de şirketlerin karar mekanizmalarında çalışanların temsilcilerine yer verilmemesinin, bu konuda önemli bir geçmişe sahip Almanya’daki çalışanlarda rahatsızlık yarattığı belirtiliyor.

Son kurtarıcı Rus partner
Öte yandan, başta aralarında kişisel husumet de bulunan Amerikalı borsa yatırımcısı Guy Wyser-Pratte olmak üzere borsacıların tehdit ve grubu ele geçirme planları ile karşı karşıya kalan Yönetim Kurulu Başkanı Frenzel, daha önce olduğu gibi “stratejik partner”lerine başvurmaya devam ediyor. Faslı, Mısırlı ve İspanyol partnerlerinin gruptan hisse almalarını sağlayan Frenzel, son olarak Severstal adlı çelik konserninin sahibi Rus milyarder Aleksey Mordaşov ile geçtiğimiz hafta bir işbirliği anlaşması imzaladı. Mordaşov’un Frenzel’i desteklediği ve çok yakında TUI hisselerinden satın alarak partnerinin elini sağlamlaştıracağı ifade ediliyor.

ajanslar
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2007 Cuma 13:18:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?