30
Mayıs
2024
Perşembe
İNSAN KAYNAKLARI

Tüm umutlar KPSS'de

ÖYSM'nin lisans mezunlarına 28-29 Temmuz'da, önlisans ve lise mezunlarına 21 Eylül'de yapacağı sınava iş bulamayan gençler büyük ilgi gösteriyor..

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖYSM), lisans mezunları için 28-29 Temmuz tarihlerinde, önlisans ve lise mezunları için ise 21 Eylül'de Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın yapılacağını duyurmuştu. İşsizliğin de yüzde 11 olarak açıklandığı ülkemizde gençler, umudu devlet memurluğunda görüyor. Gençlerden bazıları dershaneye giderek, bazıları da KPSS kitapları alarak sınava evde hazırlanıyor.

Sınav tarihlerinin açıklanmasından sonra lisans, önlisans ve lise mezunları, KPSS kitaplarına büyük ilgi göstermeye başladı. Adapazarı'nda Güler Kitapevi'nde satış temsilcisi olarak görev yapan üniversite öğrencisi Muhhammet Kaya, "Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi 3. sınıf öğrencisiyim. Ben de Eylül ayında yapılacak KPSS'ye gireceğim. Daha önce girdiğim sınavda 89 puan almama rağmen atanamadım. KPSS kitaplarıyla sınava hazırlanıyorum. Sınav tarihlerinin açıklanmasının ardından KPSS kitaplarına aşırı ilgi var. Genelde bu kitapları soranlar 20 ila 30 yaş arasında. Okulun bitmesinden sonra ne yapacağımı bilmiyorum. Gelecek kaygısı nedeniyle memur olmak istiyorum" dedi.

Kitapsarayı satış temsilcisi Hatice Köse ise 40 yaşındaki vatandaşların bile KPSS kitaplarını sorduğunu ifade ederek, "Son dönemde KPSS kitaplarına büyük ilgi var. Geçen senelerde de KPSS yapıldı. Ama hiç bir sınav öncesi kitap satışları bu kadar artmadı. İnsanlar geleceğini garanti altına almak istiyor" diye konuştu. Değişim Yayınları satış temsilcisi Nalan Çetin de özellikle gençlerin KPSS kitaplarına büyük ilgi gösterdiğini ifade etti.

...
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2008 Salı 16:45:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?