19
Mayıs
2024
Pazar
İNSAN KAYNAKLARI

Tüpraş Rafinerisi işçi alacak

Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş. (Tüpraş) Kırıkkale Rafinerisi, meslek yüksek okulu ve teknik, çok programlı ve endüstri meslek liseleri ile dengi okullardan mezun 50 işçi alacak.

Tüpraş'ın 50 kişilik işçi kadrosuna eleman alımı duyurusu üzerine rafineriye yaklaşık 2 bin kişi müracaat etti.

Tüpraş'a girmek için sınav kağıdı almak isteyenler uzun kuyruklar oluşturdu. İşsiz vatandaşlar, Tüpraş Kırıkkale Rafinerisi'ne girmek için saatlerce bekledi.

Tüpraş Kırıkkale Rafinerisi'nin 50 kişilik işçi kadrosunda yer almak isteyen ve Kırıkkaleli 3 yıllık çiftçi Murat Karartı çiftçilikte umudunu yitirerek iş başvurusuna traktörü ile geldi.
Kadınların da iş başvurusu yaptığı Tüpraş Kırıkkale Rafinerisi'nde oluşan uzun kuyrukta bekleyen Ayşe Dağdelen, "Devlet bayanlara üvey evlat muamelesi yapıyor. Hiçbir hakkımızı savunamıyoruz. Elimizde diplomamız olmasına rağmen iş bulamıyoruz. Biz de çareyi özel şirketlerde aramaya çıktık'' dedi.

Tüpraş Kırıkkale Rafinesi Müdürü Hadi Erbeyoğlu, "Eleman alımı şirketimizin özelleştirme sonrası ortaya koyduğu değişim ve dönüşüm sürecinde ortaya çıkan ve önümüzdeki haftalarda devreye alınması beklenen DHP CCR ünitesine bağlı ihtiyaçlarının karşılanmasına yöneliktir. Alınacak elemanlar şirket politikamız doğrultusunda ilanlarımızda belirtildiği üzere Meslek Yüksek Okulu (MYO), Teknik Lise, Çok Programlı Lise, Endüstri Meslek Lisesi veya dengi okulların Rafineri ve Petrokimya, Kimya, Motor, Makine, Torna, Tesviye, Mekatronik (Otomatik Kumanda), Endüstriyel Mekanik, Metal (Sertifikalı Kaynakçı), Elektrik, Elektronik, Elektronik ve Haberleşme, Endüstriyel Elektronik, Kontrol Sistemleri Teknolojisi, Kontrol ve Enstrümantasyon Teknolojisi, Koruma ve Özel Güvenlik, İtfaiye ve Yangın Güvenliği, Çevre Koruma, Çevre Kirlenmesi ve Kontrolü, Radyoloji (MYO) bölümleri mezunlarından olacak. Başvurular alınmaya başladı. 50 kişilik başvuruya şu ana kadar 2 bin kişi müracaat etti. Cuma gününe kadar başvurular devam
edecek. Sayının daha da artacağını sanıyoruz" şeklinde konuştu.

 

.
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2008 Salı 14:51:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?