29
Mayıs
2024
Çarşamba
İNSAN KAYNAKLARI

Türk-İş çok mutlu

Kumlu: "2-3 hususta mutabakat sağlayamadık"

Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'na ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına verdikleri tekliflerde "büyük ölçüde, yüzde 80-90 oranında mutabakat sağladıklarını" söyledi.


Kumlu, her kesim gibi kendilerinin de "sosyal güvenlik sisteminde bir değişimin gerekli olduğunu" ifade ettiklerini belirterek, "70 milyonu ilgilendiren Anayasa gibi çok kapsamlı bir yasada mutabakat sağlanamayan hususların olacaktır. Emek Platformu bileşenleri olarak 19 maddelik önerilerde bulunduk. Bugüne kadar 2-3 hususta mutabakat sağlayamadık, ama inanıyor ve ümit ediyorum ki bu hususlar da Genel Kurul aşamasında Sayın Bakan ve yetkililer bu konuları gözden geçirecekler, biz de takip edeceğiz" dedi.

Kumlu, "yaş", "güncelleme katsayısı" ve "fiili hizmet zammı" konularında mutabakat sağlanamadığını belirterek, Genel Kurul aşamasında bu konularda görüşmelerinin devam edeceğini kaydetti.

Kumlu, "65 yaş kararı olmazsa olmaz taleplerinizdendi. 65 yaş talebiniz olmadığı halde eylemlerinizden vazgeçecek misiniz?" sorusu üzerine, "Güncelleme katsayısı, 65 yaş ve fiili hizmet zammında mutabakat sağlanamadı. Bunu da zaman içinde izleyeceğiz, takip edeceğiz" dedi.

Kumlu, bir başka soru üzerine, 65 yaşın 2048 yılına kadar uygulanmasının söz konusu olmadığını, ayrıca işsiz kalan sigortalıların sağlık hizmetlerinden yararlanmasında herhangi bir problem kalmadığını söyledi.

aa
Yayın Tarihi : 25 Mart 2008 Salı 11:04:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?