22
Mayıs
2024
Çarşamba
İNSAN KAYNAKLARI

Türk-İş'ten genel grev uyarısı

Türk-İş Başkanlar Kurulu, "Yürürlüğü ertelenen Sosyal Güvenlik ve Genel Sağlık Sigortası Yasası'ndaki işçiler ve emekliler aleyhine getirilen düzenlemelerin ortadan kaldırılmasını" istedi.

Türk-İş'ten yapılan yazılı açıklamada, 15 Mart'ta Çanakkale'de toplanan Başkanlar Kurulu'nun, "IMF, Dünya Bankası ve OECD ile bazı işveren çevrelerinin talepleri doğrultusunda" çalışanların kazanılmış hak ve özgürlüklerinin ortadan kaldırılmasını hedefleyen istihdam paketi çalışmalarını kaygıyla izlediği belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Hükümetin, bu programı hayata geçirmesi, Türk-İş topluluğunun ve çalışanlarının sert tepkisiyle karşılaşacaktır. Özellikle kıdem tazminatı hakkımızın ortadan kaldırılması ya da daraltılması ve bu hakkımıza el uzatılması halinde, Türk-İş almış olduğu genel kurul kararlarını hayata geçirecek ve tüm ülkede genel grev kararı alacaktır."

Bildirgede, "Başkanlar Kurulu'nun, yürürlüğü 1.7.2007 tarihine ertelenen Sosyal Güvenlik ve Genel Sağlık Sigortası Yasası'ndaki işçiler ve emekliler aleyhine getirilen düzenlemelerin ortadan kaldırılmasını talep etmektedir" denildi.


aa
Yayın Tarihi : 16 Mart 2007 Cuma 12:12:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?