16
Mayıs
2024
Perşembe
İNSAN KAYNAKLARI

Türk Telekom'da grev 16 Ekim'de

Türkiye Haber-İş Sendikası, Türk Telekom ile yürüttüğü yedinci dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması nedeniyle 16 Ekim’de greve başlayacak.


Türk Telekom’da 25 bin 680 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesinde uzlaşma çıkmayınca Türkiye Haber-İş Sendikası 16 Ekim’de işyerlerinde greve gidecek. Türkiye Haber-İş Genel Başkanı Ali Akcan, sendika genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, tüm iyi niyetli tutumlarına rağmen Türk Telekom’daki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşma sağlanamadığını söyledi.

Görüşmeler Temmuz ayında uyuşmazlıkla sonuçlanmış, resmi arabulucudan da sonuç çıkmayınca sendika grev kararını 14 Eylül’de işverene tebliğ etmişti. Yasa gereği grev kararının tebliğ edildikten sonra 60 içinde uygulanması gerekiyor.

Sendika, Telekom’da kapsam dışında kalan çalışanların ücretlerinde yapılan iyileştirmeyi sendikalı işçiler için de istiyor. Bu da ortalama yüzde 19’luk bir artış denk geliyor. Telekom’da yaklaşık 13 bin çalışan kapsam dışı durumda bulunuyor.

Telekom’da özelleştirme sonrası başka kamu kuruluşlarına gidecek olanlara kanunla beş yıl kalma hakkı verilenler kapsam dışında değerlendiriliyor. İşveren Türk Telekom ise işçilere ilk yıl yüzde 4, ikinci yılın birinci ve ikinci altı için de yüzde 4 zam öneriyor. Bakanlar Kurulu’nun, grevi güvenlik gerekçesiyle erteleme olasılığı bulunuyor.

NTV-MSNBC VE AJANSLAR
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2007 Cuma 12:30:33
Güncelleme :5 Ekim 2007 Cuma 12:33:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?