16
Mayıs
2024
Perşembe
İNSAN KAYNAKLARI

Türk yöneticinin başarısı...

YAZILIM şirketi Oracle bünyesinde kurulan Doğu Avrupa, Rusya ve Bağımsız Devletler Topluluğu İş Zekası Çözümleri Bölümü’nün başına bir Türk getirildi. Oracle Türkiye’de İş Geliştirme Direktörü olarak görev yapan Cenk Kıral, iş zekası bölümünde bir yıllık geçici görevlendirmenin ardından bu yıldan itibaren göreve atandı. İş zekası için bölgede kurulacak on kişilik ekibi yönetecek olan Kıral, Oracle’ın bu coğrafyada iş zekası çözümlerinin satışının artırılması için çalışacak. Cenk Kıral, Rusya, Çekoslovakya, Polonya gibi 27 ülkeyi kapsayan bölgede yeni işe alımdan, satış yönetimine kadar her türlü konudan sorumlu olacak. 10 kişilik ekipte, Oracle Türkiye’den diğer bir isim Ali Rıza Kuyucu da satış öncesi danışmanlık yöneticiliğine getirildi.

27 ÜLKEDEN SORUMLU OLACAK:

Cenk Kıral, 2006’daki geçici görevinde satış direktörü olarak iş zekası ve veri ambarında bölgedeki potansiyeli ortaya çıkardıklarını belirterek, bu yıl itibariyle kendine bağlı on kişilik ekip oluşturulduğunu kaydetti. 27 ülkeden sorumlu olacağını dile getiren Kıral, ekip olarak satışlarda artış sağlamayı hedeflediklerini ve insanları ikna ederek ortak yapacaklarını ifade etti.

TÜRK ŞİRKETLERİNE DE FIRSAT:

Kıral, bu göreve gelmesinin Türkiye’deki iş zekası çözümleri sunan iş ortaklarına yurtdışına da açılma fırsatı vereceğine dikkat çekerek, "Görevli olduğum bölgede, iş zekasına çok ciddi talep var. Uzmanlığı olan ve bitmiş ürüne ihtiyaç var. Ukrayna’da ciddi pazar var. Azerbaycan, Ukrayna, Romanya gibi pazarda iş zekasında potansiyel var. Bu pazarlarda ihtiyaç var" diye konuştu. Oracle Türkiye’de çalışıp da uluslararası görevde olan 20 kişi bulunduğunu da aktaran Kıral, Türkiye’nin bulunduğu coğrafyadaki diğer ülkelere göre daha fazla yurtdışı görevler aldığının ve bu konuda örnek olduğunun altını çizdi.

100 MİLYON DOLAR POTANSİYEL:

Bölgede iş zekası ve veri ambarı konusunda 100 milyon dolarlık pazar bulunduğunu kaydeden Cenk Kıral, yüzde 13’lük pazar payıyla 2010 yılında Oracle’ın bölgede lider olmayı hedeflediğini kaydetti. Türkiye’de eş zekası pazarında 15 milyon dolarla üçüncü sırada yer aldıkları bilgisini de veren Kıral, iş zekasında Türkiye’de de ciddi potansiyel olduğunu, bu yıl yüzde 8-10 civarında büyüyebileceklerini vurguladı. Oracle’ın 2010’da iş zekasında dünyada lider olmayı hedeflediğini de hatırlattı.

İş zekásı karar almayı kolaylaştırıyor

CENK Kıral, iş zekasını gündelik basit raporlamaların çok ötesinde bir kavram olarak tanımlayarak, "İş zekası bir kurumun ya da şirketin karar alması için gereken verilerin toplanması, temizlenmesi, veri ambarına konulması, analiz edilmesi ve raporlanması gibi süreçlerin toplamına verilen isim. Bazen bu tabiri karar destek sistemleri olarak da belirtirler ama burada esas olan, kurumun gündelik operasyonel sistemlerinde oluşan verilerin analitik amaçlarla incelenmesi için farklı bir süreç içinde ele alınması" diye konuştu.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2007 Cumartesi 09:19:46
Güncelleme :14 Temmuz 2007 Cumartesi 09:22:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?