20
Mayıs
2024
Pazertesi
İNSAN KAYNAKLARI

Üniversite mezununa müjde!

Erciyes Üniversitesi ile Hollandalılar arasında stratejik işbirliği protokolü imzalandı. Hollanda'nın Eindhoven Belediye Başkan Yardımcısı Erik Van Merrienboer, yapılan protokol gereği üniversite mezunu işsiz Türk gençlerine Hollanda'da iş imkanı sağlayacaklarını söyledi.

Eğitimci, siyasetçi ve işadamlarından oluşan 10 kişilik Hollandalı heyet Erciyes Üniversitesi Teknopark'ı hakkında bilgi aldı. Türkiye'ye eğitilmiş öğrencilerin Hollanda'da istihdam edilmesi için geldiklerini belirten Eindhoven Belediye Başkan Yardımcısı Erik Van Merrienboer, "Hollanda yaşlı nüfusa sahip bir ülkedir. Bizim bulunduğumuz bölge teknolojik bir bölgedir. Bu bölgeyi ayakta tutabilmemiz için eğitimli genç insanlara ihtiyacımız var. Genç beyinleri de Kayseri'de gördük. Türk asıllı gençler bizim bölgemizde yaşıyorlar ve onların kalitesini gördük. Eğitimli gençlerin ülkemize gelmesinin yanında Kayseri'nin gelişmişliğinden de bir şeyler öğreneceğiz. Birlikteliğimiz Avrupa Birliği (AB) nezdinde olacaktır. Bu proje sayesinde teknoparklar daha ileri gidecektir. Şu anda buradaki delegasyon Hollanda'nın en büyük ticari heyetinin bir bölümünü oluşturuyor. 200 işadamı, siyasetçi ve akademisyenlerden oluşan heyet Türkiye'de incelemelerde bulunuyor" dedi.

Van Merrienboer, Türk öğrencilere Hollanda'da 2'nci bir eğitim yapma imkanı vermeyi düşündüklerini ifade ederek, "Buradan Hollanda'ya gidecek öğrencilere iş garantisi vereceğiz. Türkiye'deki problemlerden bir tanesi üniversiteyi bitirdikten sonra iş bulma problemi. Dünya'da kriz var ancak bazı sektörlerde bizim açığımız var. Öğrenci sayısı konusunda bilgi veremeyeceğim. İlk şartımız gençlerin yetenekli olması. Bu yeteneği biz burada gördük. Yetenekli gençlerin Hollanda'da kalmak istemesi önemli. Otomotiv, gıda ve nano teknoloji üzerine eğitim alacak olan öğrencileri istihdam edeceğiz"diye konuştu.

Daha sonra Erciyes Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. İbrahim Uzmay ile heyet arasında protokol imzalandı. Van Merrienboer, Prof. Dr. Uzmay'a seramikten yapılmış kanepe maketi hediye etti. Van Merrienboer, kanepe üretim merkezi olan Kayseri'ye anlamlı bir hediye verdiklerini belirtti. Uzmay ise Van Merrienboer'e plaket verdi.

DHA
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2008 Perşembe 17:31:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?