19
Mayıs
2024
Pazar
İNSAN KAYNAKLARI

Vaizler yeni dünyalar tanıyacak

Diyanet İsleri Başkanı Ali Bardakoğlu, toplumsal bütünlüğü sağlamak için Ankara, İzmir, İstanbul gibi metropollerden, Doğu illerine vaiz ve hizmet ekibi göndermeye başladıklarını bildirdi. 

Ali Bardakoğlu ANKA'ya yaptığı açıklamada, dinin, milletin karşılıklı sevgiyi saygıyı koruyucu rolünü hep önemsediklerini ve buna kesin ihtiyaç bulunduğunu anlattı. Muş, Bingöl, Bitlis ve Van’ı ziyaret eden ilk Diyanet İsleri Başkanı olduğunu vurgulayan Bardakoğlu, "Din, insanimizi bir arada tutan çok önemli bir faktör. Bizi büyük bir sevgiyle karşıladılar" dedi. 

DOGU'YA YATILI KIZ KURAN KURSU
Doğu illerine gittiklerinde din görevlileriyle toplandıklarını ve onları motive etmeye çalıştıklarını kaydeden Bardakoğlu, "O bölgede yatılı kız Kuran kurslarına ihtiyaç var. İmamların köylerde kalabilmesi için imam evlerine, lojmanlara ihtiyaç var" dedi. yatılı kız Kuran kurslarının önemini anlatan Bardakoğlu, kadının ailedeki rolünün çok önemli olduğuna işaret etti. Bardakoğlu söyle devam etti:
"Eğitimin, bilgilenmenin, dönüşümün ve toplumsal uzlaşının ailelere ve kadınlara iletilmesi bu kurslar aracılığıyla gerçekleşiyor. Onlar aracılığıyla da toplumda benimseniyor. kız çocuklarımızı kadınlarımızı eğitmeden toplumsal uzlaşıyı sağlayamayız. Türk toplumu her ne kadar ataerkil olduğunu zannederse de böyle olmasıyla erkekler iftihar eder görünse de aslında bizim aile yapımızda belirleyici olan annedir, kadındır. Onun dediği olur. Onun eğittiği insanlar yarınları oluşturur. kız çocuklarının okula gitmesi için destek verdik. ‘Ayrımcılık yapmayın’ dedik. Kadın haklarını destekledik. Töre cinayetlerini kınadık. Kadına karsı aile içi şiddeti kınadık. Doğu’da bu konuda epey bir mesafe aldık. yatılı kız Kuran kursları bana göre bu paylaşımın ve temel dini bilgilendirme yaparak insanımıza ulaşmanın en önemli yolu." 

DIN GÖREVLILERI BELLI BÖLGEDE "ÇAKILIP KALMAYACAK"
Bardakoğlu, Ankara, İzmir, İstanbul gibi illerden doğuya özel vaiz ve hizmet ekipleri gönderdiklerini anlatırken, vaizlerin ve din görevlilerinin, oldukları yerde çekilip kalmamaları gerektiğine değindi. "Bir bakıma herkes bulunduğu bölgenin dışına çıkarak yeni dünyaları tanımaya çalışacak. Böylece bu hareketlilik içinde toplumsal bütünleşmeyi sağlamaya çalışıyoruz" diyen Bardakoğlu, atama yönetmeliğinde değişikliğe gittiklerini, bu konuda biraz daha rotasyon ve görev değişikliklerine kapı aralayan bir çalışma yaptıklarını söyledi. 


ANKA
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2006 Cuma 14:13:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?