16
Mayıs
2024
Perşembe
İNSAN KAYNAKLARI

Vekaletendi asaleten oldu

Gelir İdaresi Başkanı Arıoğlu, görevini Sezer'in vetosu nedeniyle vekaleten sürdürüyordu. Şimdi ise...


Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ile sorunlar yaşadığı, görevden alınacağı ileri sürülen Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanı Osman Arıoğlu 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in vetosu nedeniyle vekaleten sürdürdüğü görevine, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayının ardından asaleten atandı.

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı'na da bu görevi vekaleten yürüten Birol Aydemir getirildi. Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşar yardımcısıyken Merkez Bankası Başkan Yardımcısı yapılmak istenen ancak kararnamesi 10'uncu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'den dönen Birol Aydemir, aynı nedenle Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı'nı da vekaleten yürütmek zorunda kalmıştı. Aydemir'in Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı'na atanmasına ilişkin kararname Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yürürlüğe giren atama kararlarına göre, Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdür Yardımcılığına Personel Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Birol Erdem, İçişleri Bakanlığı Mülkiye başmüfettişliklerine Mülkiye müfettişleri İlhan Uran, Yılmaz Aydın ve Abdulkadir Güven, Ulaştırma Bakanlığı Bakanlık Müşavirliği'ne Ali Zor getirildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Metin Atsal ise başka bir göreve atanmak üzere görevden alındı

ajanslar
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2007 Çarşamba 11:37:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?