15
Mayıs
2024
Çarşamba
İNSAN KAYNAKLARI

'Vergimi artırın' diyen de var

Dünyanın en zengin ikinci adamı Buffett, ABD Başkanı Bush'tan ne istedi?

Dünyanın en zengin ikinci adamı Warren Buffett, Bush yönetimine daha fazla vergi ödemesi gerektiğiyle ilgili dobra bir mesaj verdi.

Warren Buffett, tüm çalışanlarından daha düşük oranda vergi ödediğine dikkat çekerek, "Resepsiyonistim bile benden daha yüksek oranda vergi ödüyor" dedi. 52 milyar dolarlık serveti olan Buffett, "Vergilendirme sistemi son 10 yıldır zengine meyilli ve orta direkten uzak. Bunun takdir edildiğini sanmıyorum. Durum dramatik" dedi. Yüzde 17.7 oranında gelir ve istihdam vergisi ödediğine dikkat çeken Buffett, ortalama bir ofiste bunun yüzde 32.9 oranında olduğunu söyledi.

MUHASEBECİM YOK

Resepsiyonisti de dahil, ofisinde kendisinden daha düşük oranda vergi ödeyen kimsenin olmadığına dikkat çeken Buffett, "Muhasebecim yok. Vergi sığınağını da kullanmıyorum. Kongre, ne söylerse onu yapıyorum" dedi.

Hedge fon yöneticileriyle ilgili de yorum yapan Buffett, "bu yöneticiler lobi yapmak için geçtiğimiz aylarda çok yüklü miktarlarda para harcadılar. Politik kampanyalara para verdiler" diye konuştu. Buffett'ın bu açıklamaları Capitol Hill'de yaşanan vergi tartışmalarının hemen ardından geldi. ABD Başkanı George Bush, 2 trilyon dolarlık geçici vergi kesintilerini devreye sokmuştu.

ajanslar
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2007 Perşembe 11:37:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?