16
Mayıs
2024
Perşembe
İNSAN KAYNAKLARI

Yeni iş: Senaryo yazarlığı

TV dizilerinin sayısı arttıkça yeni senaryo yazarlarına ihtiyaç da arttı. Senaryo Yazarları Derneği, bu amaçla yeni bir kurs programına başladı. Yavuz Turgul, Macit Koper, Fatih Özgüven ve Ezel Akay 4 Kasım’da yeni senaristler yetiştirecek.


Katılımcılar, Yavuz Turgul’dan ‘Temel senaryo bilgileri ve dramatik yapı’, Nilgün Öneş’ten ‘Televizyon için proje oluşturmak ve senaryoya ön hazırlık’, Gaye Boralıoğlu’dan ‘Sinema ya da televizyon için bir hikâye yaratmak’, Fatih Özgüven’den ‘Diyalog’, Ezel Akay’dan ‘Yönetmen gözüyle senaryo’ ve Macit Koper’den ‘Oyuncu gözüyle senaryo’ gibi birbirini tamamlayan konularda senaryo yazarlığının ve sinemanın ustalarından bilgi alma şansını yakalayacaklar.



SEMİNER PROGRAMI:


Senaryo Yazarları Derneği’nin Senaryo İstanbul Atölyesi’nin, örnek ürünlere imza atmış yazarlarla senaryo öğrenmek isteyenleri buluşturmak amacıyla tasarlanan, seminer formatındaki programın ilk dönemi 4 Kasım’da başlayacak.

Altı hafta boyunca her pazar saat 11:00 ile 14:15 arasında gerçekleşecek.

Beyoğlu Yeşilçam Sineması’nda yapılacak seminerlerde ustalar, senaryo yazımının yöntemini kendi birikimlerinden yola çıkarak anlatacaklar. Programa senaryo öğrenmek isteyen herkes başvurabilecek.

BAŞARILI ÖĞRENCİLERE BURS İMKANI

Amatör senaristleri yetiştiren sinemacıların başında Yavuz Turgul geliyor.

Senaryo Yazarları Derneği’nin Senaryo İstanbul atölyesinde bu dönemin yeniliklerden biri de başarılı öğrencilere bir burs kontenjanı açılacak olması.

Bir diğer yenilik ise, yeni dönem öğrencilerinin, bir aylık hazırlık atölyesinden sonra seçilerek kabul edilecek olması.
Seminer ve atölyelere kayıtlar devam ediyor.

İletişim: www.senaryo.org.tr

NTV-MSNBC
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2007 Salı 15:56:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?