20
Mayıs
2024
Pazertesi
İNSAN KAYNAKLARI

Yıldönümleri şirketin bayramı

Kimileri pasta keserek, kimileri çalışanlarıyla kalabalık bir yemek düzenleyerek bu önemli günü, şirketin kuruluş yıldönümünü kutluyor. Yıldönümü yuvarlak sayılara geldiğinde ise kutlamalar büyüyor, çeşitleniyor hatta son zamanlarda ilginç hale geliyor. Bu özel günü, görmeye alışık olduğumuz kutlamalardan biraz daha farklı gerçekleştiren şirketler var.

Şirketlerin kuruluş yıldönümleri hem kazandıkları tecrübeler hem de köklü bir kurum haline gelmeleri (kurum kültürü) açısından önem taşıyor. Bu nedenle birçok şirket kuruluş yıldönümlerini görkemli bir şekilde kutluyorlar. Hele de 40, 50, 60’ıncı yıl gibi kutlamalar yapılıyorsa bu etkinlikler karnaval havasında geçiyor. Hürriyet Gazetesi’nin de 60’ıncı yılını kutladığı şu günlerde şirketlerin bu kutlamaları nasıl yaptığını araştırdık. Aralarından bazıları alışılmışın dışında kutlamalar düzenliyordu. İşte o şirketlerden bazıları:

Banvit
1968 yılında yem üreticisi olarak faaliyete geçen Banvit, uzun yıllar çalışmalarını bu sektörde sürdürdü. 1984 yılına geldiklerinde ise aşamalı olarak piliç üretimine başladı. Şirket bu sene 40’ıncı yıldönümünü 21 ve 22 Haziran’da karnaval havasında bir etkinlikle kutladı. Dolmabahçe’deki Küçükkuyu Lunapark’ta düzenlenen kutlamaya katılanlar dönmedolap, gondol ve çarpışan arabalara binerek çocukluk günlerine geri döndüler. Etkinlikte ayrıca patlamış mısır, ciğer, kokoreç gibi yiyecekler de sunuldu. Bunun dışında İngiltere’den gelen bir gösteri ekibi de kutlamalarda yerini aldı. Banvit, 40’ıncı yıl etkinliklerinde iki gün boyunca çalışanları, aileleri, davetli ve misafirlerden oluşan yaklaşık 10 bin kişiyi ağırladı. Keşkek, kağıt helva, lokma ve dondurma gibi lezzetler de karnaval havasında geçen etkinlikte yerini aldı.

Bunlar dışında perküsyon ustası Burhan Öcal da Banvit’in kutlamalarında sahneye çıktı. İzmir’den gelen animasyon ekibinin düzenlediği yarışma ve gösterilerle kutlama çok eğlenceli bir hale geldi. Hazırlanan oyun parkurlarında katılımcılar aktif olarak yer alırken müzik grubunun geniş repertuvarı ve performansı ile konser havası katılan 40’ıncı yıl etkinlikleri, 22 Haziran Pazar günü akşam saatlerinde son buldu.


Borusan Mannesmann Boru
1958 yılında kurulan Borusan Mannesmann, çelik boru sektöründe hizmet veriyor. Haziran ayında 50’nci kuruluş yıldönümlerini kutlayan şirket, iş, sanat ve medya dünyasından birçok ismi düzenlediği gala yemeğinde buluşturdu. Esma Sultan Yalısı’nda gerçekleşen etkinliğin ev sahipliğini Borusan Holding Kurucu ve Onursal Başkanı Asım Kocabıyık yaptı. Gecede önce Borusan Mannesmann Boru’nun 50 yıllık öyküsü ve gelecek planları anlatıldı. Yaklaşık 200 kişinin katıldığı gecede Ferhat Göçer konser verdi. Şirket çalışanları için de Park Orman’da bir gala gecesi düzenlendi. 600 kişinin katıldığı etkinlikte Borusan Mannesmann Boru tanıtım filmi gösterildi, 25 ve 15 yıllık çalışanlara onur plaketi verildi. Enbe Orkestrası ve Erol Evgin’in konser verdiği gece 50’nci yıl pastasının kesilmesiyle son buldu.

Şirket, 50’nci kuruluş yıldönümü kutlamaları çerçevesinde ayrıca tüm çalışanlarının bir araya geldiği bir piknik de düzenledi. Sarıyer-Event Garden’da gerçekleştirilen pikniğe, başta Borusan Mannesmann Boru çalışanları ve aileleri olmak üzere yaklaşık 3500 kişi katıldı. Şenlik havasında geçen piknikte çocuklar ve yetişkinler için oyun çadırlarından şişme eğlence animasyonlara, karnaval ve panayır oyunlarından turnuvalara kadar pek çok etkinlik düzenlendi. Turnuvalarda birinci olan çalışanlar hediyeler kazandı. Ayrıca piknikte Nadide Sultan da bir konser verdi.

Kutlamaların yanı sıra Borusan Mannesmann Boru 50’nci kuruluş yıldönümünde sektörün gelişimine verdiği desteği 3’üncü Çelik Boru Konferansı’nın ana sponsorluğunu üstlenerek sürdürdü. Dünya çelik boru sektörünün etkinliklerinden biri olan Çelik Boru Konferansı’nın üçüncüsü 27-29 Mayıs 2008 tarihleri arasında Ceylan InterContinental Otel’de yapıldı. ArcelorMittal, Duferco, Europipe, Robor gibi firmalarının üst düzey yöneticilerinin katıldığı konferansın ardından Borusan Mannesmann Boru konferans katılımcılarını Perili Köşk’te özel bir kokteyl ile ağırladı.

Son olarak 50’nci kuruluş yıldönümü nedeniyle hazırlanan, yarım asırlık tarihin anlatıldığı "Bir Asrın Yarısı- Borusan Mannesmann" adlı kitap da yakın zamanda baskıya girecek. 150 sayfadan oluşan kitap, İzzeddin Çalışlar tarafından Asım Kocabıyık’ın anılarına ve sözlü tarih aktarımlarına dayanılarak hazırlandı.

Ogilvy

Ogilvy & Mather Worldwide (ogilvy.com), WPP (NASDAQ: WPPGY) çatısı altında reklam, iletişim, interaktif pazarlama, halkla ilişkiler, satış promosyon ve bunlara bağlı hizmetler alanında, 120 ülkede 450’den fazla ofisiyle pazarlama iletişimi sektöründe hizmet veriyor. Bu sene 60’ıncı yılını kutlayan Ogilvy dünya çapındaki 15 bin çalışanını bir araya getirdi. Nasıl mı? Global sanal partiyle. Ogilvy, David Ogilvy tarafından 23 Eylül 1948’de New York’ta kurulmuş. Ogilvy & Mather Ajans Başkanı & CEO’su Shelly Lazarus da, ajansın kuruluşu hakkında yaptığı konuşmada şunları söyledi: "David Ogilvy, o zamanlar, sektöre yön verecek bir kültür ve felsefe yaratmakta olduğunu ve bu kültür ve felsefenin bugün bile gelişmesini sürdürerek yaşayacağını bilmiyordu. David Ogilvy’nin markaların önemi ve büyük fikirlerin ve yaratıcılığın gücü hakkındaki fikirleri, bugün hala ilk günkü heyecanını ve doğallığını koruyor. Hatta belki daha da güçlü bir şekilde geçerliliğini koruyor. Ve bizler, bu geleneği önümüzdeki 60 yıl boyunca da sürdüreceğiz."

Ogilvy Türkiye Ülke Başkanı Aytül Özkan ise görüşlerini şu sözlerle dile getirdi: "David Ogilvy’nin bizlere sunduğu temellerin üzerine global bir ağ yapılandırdık ve onun fikirleri sürekli olarak yenilikçiliğin sınırlarını zorlamamız için ilham kaynağımız oldu. Önümüzdeki birkaç on yıllık sürede, pazarlama iletişimi endüstrisinin içinde olacağı değişimlere yön verecek ve onlara adapte olacak güçlü duruşa hiçbir ajans bizim kadar sahip değildir."

Ogilvy’nin 60’ıncı yıl kutlamaları, Ogilvy ağında bulunan ofislerin David Ogilvy’nin mirasını ve onun yarattığı kültürü anmak için biraraya gelerek gerçekleştirildi. Kutlamalar yeni bir açık kaynak platformu kullanılarak ajansın intraneti aracılığıyla Web üzerinden yayınlandı.

Ogilvy’nin kuruluşunun 60’ıncı yılı, Ogilvy ağındaki yaklaşık 500 ofiste kutlandı. Dünyanın 160’ı aşkın şehrinde yer alan ofislerin, David Ogilvy’nin mirasını ve onun yarattığı kültürü anmak için düzenledikleri kutlamalar ajansın intraneti Truffles üzerinden izlenebildi. Parti, takvimler 23 Eylül’ü gösterdiği andan itibaren dünyanın en doğu noktasında yer alan ofisten başlayarak saatle birlikte batıya doğru ilerleyen katılımlarla devam etti. Dünyanın dört bir yanındaki Ogilvy çalışanları, Truffles’a kutlama mesajları bırakırken, aynı zamanda kutlamalara ilişkin resimleri ve yaklaşık 30 ülke ofisinin webcast yöntemiyle yayınlanan kutlama videolarını izleme olanağı buldu.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2008 Perşembe 11:13:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?