16
Mayıs
2024
Perşembe
OTOMOBİL

İDDİALI 308 TÜRKİYE'DE

Peugeot’nun orta sınıftaki Hatchback temsilcisi 307’nin yerini alan ve Avrupa’da kısa bir süre önce piyasaya sürülen 308, Türkiye’de de iddialı fiyatlarla satılmaya başladı. 308’ler, yıl sonuna kadar 30 bin 800 YTL’den başlayan özel tanıtım fiyatlarıyla satılıyor. 

307’nin temellerini almasına karşın, 74 mm uzun daha olan 308, markanın konsept aracı 907’den alınma ön tasarıma sahip. Geniş radyatör ızgarası, arkaya doğru uzanan iri farlarıyla dikkat çeken 308, “Classic” ve Dynamic” alternatiflerinde farklı radyatör ızgaralarına sahip. Nitekim birinde petek şeklinde, diğerindeyse kromajlı ızgara kullanılmış. Bununla birlikte aynı seçenek, arka tamponda da geçerli.

Tamamen yeni bir araç
307’nin yerini almasına ve temelde onun genlerini taşımasına rağmen tamamen yeni bir araç yarattıklarını söyleyen Peugeot yetkilileri, aracın güvenlik standartlarının ve gövde direncinin yükseltildiğini belirtiyorlar.
İç mekânında özellikle arka koltuktakilere daha fazla diz mesafesi sunan 308’in göstergeleri ve orta konsolu da, tamamen yeni bir anlayışla tasarlanmış. Bolca eşya gözünün yer aldığı iç mekânda, farklı renkler ve gayet çekici göstergeler ile kumanda birimlerinin kullanıldığı dikkat çekiyor. Bununla birlikte aracın tüm elektronik altyapısı da değiştirilmiş.
Peugeot’nun yeni CEO’su Christian Streiff’ın ortaya koyduğu, iddialı çevrecilik ve kalite hedeflerine doğru firmanın ilk ciddi teşebbüsü niteliğindeki 308, bu anlamda marka için bir “referans” kabul ediliyor. Yaklaşık 2 milyon kilometre teste tabi tutulan 308, bu anlamda da firma için bir “ilk” niteliğinde.

Hedef 5 bin adet
Yeni 308, Türkiye’de ilk etapta bir benzinli ve iki dizel motor seçeneğiyle piyasaya sunuldu. BMW ile birlikte geliştirilen ve 207’de de kullanılan 1.6 lt (120 HP) benzinli motorun yanı sıra, 307’den de tanıdığımız 1.6 lt HDI (90 ve 110 HP) motorlar da bulunmakta.
Araçta güvenlik yönünden bazı modellerde 9 hava yastığı bulunurken, konfor için çift yönlü elektronik klima, koku yayıcı, direksiyonla yönlenen xenon farlar, MP3 özellikli ve JBL kolonlu müzik sistemi, cam tavan donanım paketlerine göre standart ya da isteğe bağlı unsurlar arasında.
Peugeot Türkiye Genel Müdürü Jean Pierre Vieux, yıl sonuna kadar ellerindeki 800 aracı satmayı planladıklarını, gelecek yıl içinse satış hedeflerinin 4 ila 5 bin adet civarında olduğunu belirtti.

Levent Köprülü /Milliyet
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2007 Salı 10:54:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?