11
Haziran
2024
Salı
OTOMOBİL

Opel'de isyan!

Amerikan General Motors'un (GM) aylar süren pazarlıklar sonrasında Opel'i satmaktan vazgeçmesi üzerine Almanya'da büyük bir protesto gösterisi düzenlendi.

Almanya'daki 4 Opel fabrikası önünde dün protesto gösterileri düzenlenirken, 25 bin Opel çalışanı GM aleyhine sloganlar da attı. Opel Genel İşçi Temsilcisi Klaus Franz bugünkü protestoda yaptığı konuşmada, “Geleceğimiz için birlikte mücadele edeceğiz. Yenilgiyi kabul etmiyoruz. Biz Opelciler kendimize güveniyoruz” dedi. Opel'in bir Alman şirketine dönüştürülmesi şartıyla GM ile tekrar görüşme masasına oturacaklarını söyleyen Franz, iflas tehdidinin yersiz olduğunu, şirkete zarar verdiğini ve Opel'in artık GM kuyruğu olmasından kurtarılması gerektiğini kaydetti. Hessen Eyalet Başbakanı Roland Koch ise, Opel markasının yaşamasını istediklerini ve işyerlerinin açık kalması için savaş vereceklerini ileri sürdü.

Roland Koch, Rüsselsheim'deki fabrikanın Opel'in kalbi olduğunu belirterek, “Opel iyidir ve iyi kalacak. Opel'in Almanya'da ve Avrupa'da bir geleceği olmasını istiyoruz” dedi. Koch, bu konuda gelecek haftalarda çok çetin görüşmelerin olacağını da kaydetti. Kaiserslautern fabrikası önündeki gösteride Rheinland-Pfalz Eyalet Başbakanı Kurt Beck de işçilere destek verdi.
 

.
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2009 Perşembe 18:17:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?