22
Mayıs
2024
Çarşamba
OTOMOBİL

EKSTROM YILIN EN İYİSİ

Her sezonun sonunda olduğu gibi bu yılda motorsporlarının kapanışı ’Şampiyonlar Şampiyonası’ organizasyonuyla yapıldı. Bu yıl 90 bin kişilik kapasitesi olan İngiltere’nin dünyaca ünlü Wembley Stadyumu’nun ev sahipliği yaptığı Şampiyonlar Şampiyonası’nda tribünler tam olarak dolmamış olsa bile nefes kesen bir mücadele vardı.

Ünlü pilotların farklı otomobillerle mücadele ettiği yarışların sonunda gülen isimse DTM Şampiyonu olan Mattias Ekstrom oldu. Ekstrom final yarışında yaşayan efsane olarak adlandırılan Michael Schumacher’i geride bırakarak adını en iyi pilot olarak tarihe yazdırdı.

Motorsporları arenasında dünyanın en iyi ismi yine Şampiyonlar Şampiyonası’nda belli oldu. Her sezonun sonunda geleneksel olarak düzenlenen Şampiyonlar Şampiyonası’nda bu yıl önemli bir yenilikte vardı. Son yıllarda Fransa Paris’teki Stade de France’da düzenlenen bu önemli organizasyon için bu yıl oldukça farklı bir arena hazırlandı. Motorsporlarının beşiği olarak kabul edilen İngiltere’nin dünyaca ünlü Wembley Stadı bu yıl Şampiyonlar Şampiyonası’na ev sahipliği yaptı.

Dünyanın en önemli statlarından biri olan Wembley’in bu yarış için özel olarak hazırlanan yarış zemininde pilotlar kozlarını oynadı. Aslında motorsporlarının beşiği olan İngiltere’de bu yarışın büyük bir ilgi gördüğünü de söylemek pek mümkün değil. Fransa’da tribünlerde adeta adım atacak yer kalmazken, Wembley’in tribünlerinde ise büyük boşluklar olması organizasyonu düzenleyenleri şaşırttı. 90 bin kişilik kapasiteye sahip olan Wembley Stadı’nda oluşan boşluklar gerçekten de biraz şaşırtıcıydı.

LOEB BU YIL KATILMADI

Şampiyonlar Şampiyonası’nda bu yıl ilk olarak Sebastien Loeb’ün start almaması da önemli bir gelişme olarak ön plana çıktı. Dünya Ralli Şampiyonası’nın son dört yılına damgasını vuran Sebastien Loeb’ün bu organizasyona katılmaması da ralli fanatiklerinin tribünlere gelmemesinin önemli nedenlerinden biri olarak gösterildi. Michael Schumacher, Jenson Button, David Coulthard, Heikki Kovalainen gibi Formula 1 yıldızları ile birlikte yarışta Marcus Gronholm, Petter Solberg gibi rallinin tecrübeli isimleri de yarıştı. Stadın içinde oluşturulmuş olmasına rağmen çok zorlu bir parkura sahip olan Şampiyonlar Şampiyonası’nda her turda farklı otomobiller kullanıldı. Alışkın olduklarından son derece farklı otomobillerle yarışmak zorunda kalan pilotlar aynı zamanda bu kategorilerde de başarılı olmaya çalıştı.

16 pilotun şampiyonluk mücadelesi verdiği organizasyonda final yarışında DTM Şampiyonu olan Mattias Ekstrom ile Formula 1 Dünya Şampiyonası’nın yaşayan efsanesi Michael Schumacher karşı karşıya kaldı. Final yarışlarının iki kalkışında pilotlar birbirlerine üstünlük sağlayamayınca üçüncü bir kalkış daha yapıldı. Üçüncü ve son kalkışta finişe birkaç metre kala Michael Schumacher spin atınca zaten rakibini geride bırakmayı da garantileyen Mattias Ekstrom birinciliği elde etti. Ekstrom böylelikle 2007 sezonunun Şampiyonlar Şampiyonu oldu. Ülkeler şampiyonasında ise Finlandiya’yı geride bırakan Almanya şampiyonluğu kazandı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2007 Çarşamba 12:05:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?