30
Mayıs
2024
Perşembe
OTOMOBİL

2009 yılında hizmete girecek


Doğuş Otomotiv, İsviçre’nin Lozan şehrinde 2009 yılında hizmete sokmayı planladığı Porsche Yetkili Satış ve Servis Merkezi’nin temelini attı. 

D-Auto Suisse SA şirket ismi ile hizmet vermeye başlayacak olan Doğuş Otomotiv Porsche Satış ve Servis Hizmet Merkezi, 12 milyon dolara mal olacak. Porsche AG ile geçen yıl Türkiye’deki stratejik ortaklıklarının 10’uncu yılını kutlayan Doğuş Otomotiv’in Porsche Yetkili Satıcı ve Servis Merkezi, 5 bin metrekare alan üzerinde kurulacak.


Global bir şirket oluyoruz 

Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar, "Doğuş Otomotiv olarak otomotiv sektöründe bölgesel bir güç ve global bir otomotiv şirketi olma yolunda yaptığımız planlar doğrultusunda, emin adımlarla ilerliyoruz" dedi. Otomotiv değer zincirinin her halkasında öncü olma anlayışı ile çalıştıklarını söyleyen Aclan Acar, sözlerini şöyle sürdürdü: "Uluslararası alanda ilk adımımızı Kahire’de hizmete soktuğumuz, Volkswagen Ticari Araç ithalat, dağıtım ve satış sonrası hizmetler merkezimiz Dogus Auto MISR ile attık. Şimdi de Lozan kenti ve çevresinde Porsche yetkili satış ve servis hizmeti verecek merkezimizin temellerini atmanın heyecanını yaşıyoruz." 


Merkezde 30 kişi çalışacak

D-Auto Suisse SA ve Lozan Porsche Yetkili Satış ve Servis Merkezi’nin Genel Müdürü Marco Feser ise amaçlarının müşterilerine benzersiz ve mükemmel bir hizmet alanı yaratmak olduğunu söyledi. Cenevre, Bern, Zürih, Vevey ve Yverdon’a yakınlığı ile stratejik bir noktada bulunan Porsche yetkili satış ve servis merkezi, 30 kişiye istihdam olanağı sağlayacak.


Volkswagen’in 30 bin aracını dolu vurdu 

Volkswagen’in 30 bin yeni aracı pin pon topu büyüklüğünde dolu parçaları nedeniyle büyük zarar gödü. Volkswagen fırtınaya araçlarını Emden fabrikasında farklı ülkelere göndermek üzereyken yakalandı. Araçların büyük çoğunluğu boya ve kasa hasarı gördü. Volkswagen sözcüsü Christoph Adomat, "Tüm araçları tek tek inceleyip sorunlarını gidermeden hiçbirini satışa sunmayacağız" dedi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2008 Salı 11:39:40
Güncelleme :8 Temmuz 2008 Salı 12:22:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?