18
Mayıs
2024
Cumartesi
OTOMOBİL

500 bininci arça banttan indi

Dünyada 2006 yılının en iyi ticari aracı unvanını alan Yeni Fiat Dobla'ya ödülü, Bursa'daki TOFAŞ fabrikasında verildi.

Bursa'da üretilip tüm dünyaya ihraç edilen ve 2006 yılının 'Ticari Aracı' seçilen Doblo'nun ödülü 'Van Of The Year' jürisi Başkanı Pieter Wieman tarafından TOFAŞ Ceo'su Alfredo Altavilla'ya verildi. Altavilla, ödülü sahneye davet edilen Doblo'nun üretim bandında şef olarak görev yapan işçilere teslim etti.

Bursa'da TOFAŞ fabrikasında düzenlenen törende konuşan CEO Alfredo Altavilla, 500 milyon Euro'luk yatırımı tamamladıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Yeni dönemde de yatırımlarımız katlanarak sürecek. Dünyanın birçok ülkesinde otomobil fabrikaları işçi çıkartırken, sizin işiniz garanti altındadır. Bir otomobil firmasının uluslararası camiada elde edebileceği en büyük başarıyı kutlamak için ailece biraraya geldik. Bu sonuç sizin zaferinizdir. Sizler FIAT'ın en muazzam tesislerinden birinin Türkiye'de olduğunu kanıtladınız. Bu başarılı sonuçların ardından TOFAŞ ve Türkiye işbirliği, TOFAŞ'ın en büyük 3 stratejik pazarından birini oluşturacak. Yeni yatırımlar için FIAT 500 milyon Euro'dan fazla yatırıma bütçe ayırdı. Size şunu bildirmek istiyorum; yatırımlara ayırdığımız bu rakam 2006 da katlanarak artacak. Dünyanın her tarafından önde gelen otomobil üreticileri tesislerinin kapısına kilit vuruyor veya işçilerini çıkartıyorlar. Sizin için böyle bir durum geçerli olmayacak. TOFAŞ büyümeye devam ediyor. Türkiye'nin bu bölgesinde yeni istihdam imkanı ve tedarikçilerimiz için yeni fırsatlara devam edeceğiz. Bu başarıyı getiren davranışlarınızı, kararlılığınızı sürdürmenizi istiyorum. Siz hakikaten muhteşem bir ekipsiniz. Bu ekibin büyümesini, gelişmesini, son derece kaliteli ürünler vermeye devam etmesini istiyorum. 2006 yılında bizi bekleyen güçlüklerin farkındayız. Kalite hedefimiz var. Bunun yanı sıra maliyet yükümüz var. Bütün bu hedefleri yakalamamız tutturmamız gerekiyor. Bu hedefleri tutturmak için size güveniyorum. Aynı başarıyı 2008'de çıkacak Sedan D 200 ve Mini Kargo için de bekliyorum. 2006 yılının size ve ailenize başarılı ve hayırlı bir yıl olmasını diliyorum."

Van Of The Yearı Jürisi Başkanı Pieter Wieaman, 19 kişilik jürinin geçen ay TOFAŞ'ı ziyaret ettiğini belirterek, "Bu 19 üye Avrupa'daki 19 ülkeyi temsil ediyor. Yani Avrupa pazarını temsil ediyor. Buraya gerçekleştirdiğimiz ziyaret esnasında, TOFAŞ'da yürüttüğünüz işlerden, imalat süreçlerindeki kaliteden çok etkilendik. Kalite düzeyinizin, insanların düşünüş ve davranış biçimiyle ne kadar benzediğini gördük. FIAT üst düzey yönetiminin TOFAŞ'daki faaliyetleri genişletme konusunda attığı adımlar çok mantıklı. Gelecekte araştırma ve geliştirmenin bütün imalat süreçleriyle bütünleştirileceğini ve öneminin giderek artacağına inanıyorum. Yeni FIAT Doblo'yu kullananlar, bu aracın kalitesiyle alakalı çok önemli görüşler bildirdiler. Uzun şasisi, yüksek istihap haddi günlük uygulamalarda Doblo'nun verimliliğini üst düzeye çıkarttı. Doblo Kargo Maksi'nin yeni versiyonu kendi segmenti açısından a kalitede bir ürün. Yeni Doblo'daki değişikliklerin sadece bir rutüş olarak yapılmadığını gördük. FIAT aktif ve pasif güvenliği ve konforu geliştirmek için bir dizi değişikliği yeni aracında hayata geçirmiş. Gürültü seviyesinin düşürülmesi tüketicinin takdirini topladı. Dış tasarımdaki değişikliklerde beğenildi. Jüriyi etkileyen bir özellik de doğalgazla çalışabiliyor olmasıdır. AB üyesi ülkelerde doğalgazla çalışabilen motorlar teşvik ediliyor. Diesel motorlar çevre kirliliğine yol açıyor. Almanya'da devlet doğalgazlı araçlara vergi indirimleri uyguluyor. Doğalgazla çalışan araçlara ilgi arttırılmaya çalışılıyor. Jüri, yeni Doblo'nun diesel teknolojisinde de etkilendi. FIAT diesel teknolojide de lider durumdadır. Comon rail diesel sisteminin icadını da FIAT yaptı. 1.3 litrelik motor bizi çok etkiledi. Küçük ve kompakt bir motor olmasına, verimli çalışarak bizleri etkiledi. En önemli sebeplerden bir tanesi de FIAT'ın Avrupa ve Türkiye'deki bayi ağını geliştirmeye verdiği önemde yer alıyor" şeklinde konuştu.

Daha sonra Pieter Wieaman, maksimim 180 puan olan yarışmada 170 puanla şimdiye kadar en yüksek puanla ödülü aldığını belirterek ödülü TOFAŞ Başkanı Alfredo Altavilla'ya teslim etti. Altavilla'da Doblo bandında göre yapan bölüm şeflerine ödülü verdi. Büyük bir coşku ve tezahürat altında 2006 yılının 'Ticari Aracı' unvanını ellerine alan işçiler heyecan yaşadı.
Bu arada, fabrikada 500 bininci doblo da törenin yapıldığı salona alkışlar ve konfetiler eşliğinde alındı. Doblo ekibi, başarıyı özel olarak hazırlanan pastayı keserek kutladı.

.
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2005 Çarşamba 15:05:20
Güncelleme :14 Aralık 2005 Çarşamba 15:10:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?