19
Mayıs
2024
Pazar
OTOMOBİL

A4 Buzda'da farklı

Tasarımı baştan aşağı yenilenen A4'ün boyu yaklaşık 12 santim uzatıldı. Zengin donanım seviyesi ve yeni sürüş sistemlerinin etkisiyle yeni modelin Türkiye'de bu yıl 2 bin müşteriye ulaşması hedefleniyor. Doğuş Otomotiv-Audi Genel Müdürü Gino Bottaro, yeni A4'ün Almanya başta olmak üzere Batı Avrupa pazarlarında büyük talep gördüğünü söyledi.

Profesyonel bir ralli pilotu kadar hızlı tepki verme özelliği sunan Audi Dinamik Direksiyon Sistemi, yeni A4'ün ön plana çıkan teknolojik yenilikleri arasında yer alıyor. İlk olarak robotlarda ve uzay yolculuklarında hareket eden araçlarda uygulanan sistem, hassas bir çalışma prensibine sahip. Yeni A4'te 24 farklı sürüş modu sunan Audi Drive Select sistemi, Bang&Olufsen müzik sistemi, LED teknolojisine sahip gündüz farları gibi yenilikler bu sınıftaki çıtayı yukarı taşıyor. 1,8 litre TFSI motorlu başlangıç versiyonunda bile 6 havayastığı, EBD destekli ABS, ESP, Yokuş Destek Asistanı, deri direksiyon simidi, deluxe otomatik klima ve MP3 çalarlı müzik sistemi standart olarak alınabilecek. 143 ile 265 beygir gücü arasında değişen ikisi benzinli toplam 6 motor alternatifiyle yola çıkan A4'te multitronic otomatik şanzıman seçeneği ve quattro dörtçeker teknolojisi yer alıyor. Opsiyonel olarak alınabilen ACC radar destekli hız sabitleme sistemini yeni A4'te kullanmaya başlayan Audi, sürücünün 30-200 km/saat arasında seçtiği herhangi bir hızda otomatik olarak mesafe kontrolünün yapılmasını sağlıyor.


Buz pistinde 'tam not' aldı

Audi'nin yenilenen A4 modeli, Avusturya'nın Saalbach kentindeki özel kar ve buz pistlerinde denendi. Doğuş Otomotiv-Audi Genel Müdürü Gino Bottaro, yeni A4'ün Almanya başta olmak üzere Batı Avrupa ülkelerinde büyük talep gördüğünü söyledi.

zaman
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2008 Pazartesi 19:04:11
Güncelleme :25 Şubat 2008 Pazartesi 19:21:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?