31
Mayıs
2024
Cuma
OTOMOBİL

Alfa Romeo'nun en küçüğü

Otomotiv dünyasının uzun zamandır beklediği ve adının sır gibi saklandığı MiTo’nun lansmanı 2008 yılı sonunda gerçekleştirilecek.


Tasarım ve teknoloji ikonu olarak yaratılan 8C Competizione’nin çizgilerini taşıyan Alfa Romeo MiTo, markanın ruhunu ve karakterini yansıtacak şekilde tasarlandı.

Neden "MiTo"


Otomobilin Milano’da tasarlanıp, Torino’da üretilecek olması nedeniyle ‘Milano’ ve ‘Torino’ şehirlerinin ilk ilki harfinden oluşan ‘MiTo’, İtalyan tasarım ve dinamizmini de taşıyacak.


Alfa Romeo mühendisleri tarafından uzun zamandır üzerinde çalışılan MiTo, üç kapılı olarak tasarlandı. Çerçevesiz yan camlar, ön tampondaki 3 parçalı hava girişi, krom çerçeveli dev farlar, arka Led stop lambalarının biçimi, MiTo’nun dış tasarımda göze çarpan en önemli farklılıklar. 2510 mm aks aralığı sayesinde geniş bir iç hacmi sunan Mito, 4.06 metre uzunluğu, 1.44 metre yüksekliği ve 1.72 metre genişliği ile sınıfının en büyük otomobillerinden biri olacak.


MiTo, güçleri 90 ila 155 beygir arasında değişen hem benzinli ve hem de dizel dört turbo destekli motor seçeneğiyle yollara çıkacak..

ajanslar
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2008 Çarşamba 13:38:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?