19
Mayıs
2024
Pazar
OTOMOBİL

Ankaralı taksicilere ceza yağdı

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, 2007 yılında Ankara'da faaliyet gösteren 7 bin 701 taksiciye toplam 3 milyon 316 bin 560 YTL ceza kesildiğini açıkladı.

CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, İçişleri Bakanı Atalay'a son 1 yıl içinde kaç ticari taksiye, ne kadar ceza kesildiğini sordu. Ateş'in soru önergesine cevap veren Bakan Atalay, Ankara'da taksi durağına bağlı olarak 6 bin 600, taksi durağına bağlı olmadan bin 101 taksinin hizmet verdiğini bildirdi. Atalay, taksi durağına bağlı olmaksızın hizmet veren taksiler ile durağa bağlı bazı taksilerin de yolcu bulmak amacıyla şehir içerisinde özellikle yolcu potansiyeli yüksek olan Kızılay Meydanı civarında
seyretmeleri nedeniyle ciddi trafik yoğunluğu yaşandığına işaret etti.

Taksilerin taşıt yolu üzerinde, yaya geçitlerinde, kavşak içlerinde, otobüs duraklarında ve parka izin verilmiş caddelerde ikinci sırada yolcu indirme-bindirme ve bekleme yapmalarının, taşıt yolunun sağından adeta konvoy halinde ve yavaş seyretmeleri gibi kural tanımaz davranışlar sergilediğini belirten Bakan Atalay, bu durumun trafik düzenini, araç ve yaya güvenliğini ciddi anlamda tehdit ettiğini kaydetti.

Akşam saatlerinde trafiğin durma noktasına geldiğini dile getiren Atalay, "Trafiği olumsuz yönde etkileyen bu tür araç sürücülerine, trafik görevlilerimiz tarafından 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu hükümleri gereğince tescil plakasına göre trafik idari para cezası karar tutanağı düzenlenmektedir. 2007 yılında Ankara ilimizde hizmet veren taksi sürücülerine 63 bin 780 adet trafik idari para cezası karar tutanağı düzenlenmiştir. Bunlardan 38 bin 981'i araç tescil plakasına göre tanzim edilmiştir. Bu cezaların toplam miktarı 3 milyon 316 bin 560 YTL'dir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2008 Cumartesi 13:28:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?