19
Mayıs
2024
Pazar
OTOMOBİL

Audi A4 Allroad Quattro geliyor

Bu yıl 100'üncü yılını kutlayan Alman Audi, A4 Allroad Quattro'yu ağustos ayında Türkiye pazarına sunuyor. Audi A4 Allroad Quattro başlangıç olarak 61 bin ile 96 bin euro arasında fiyatla satışa sunulacak. Audi, Türkiye'de premium segmentte elde ettiği liderliği, biri geçen yıl sonunda pazara sunulan dört yeni araçla sürdürmeyi planlıyor.


Audi A4 Allroad Quattro, Almanya'nın Münih kentindeki merkezinde düzenlenen test sürüşü ile tanıtıldı. Markanın Türkiye distribütörü Doğuş Otomotiv'in Audi Pazarlama Müdürü Özgür Özbalaban, Audi'nin Türkiye'de geçen yılı premium segmentte yüzde 25.8'lik pazar payı ile birinci olarak tamamladığını belirterek, "Bu yıl krize rağmen pazar payımızı artırarak, premium segmentte pazar liderliğimizi korumayı hedefliyoruz" dedi.

Her türlü araziye uygun
Audi'nin satışını pazara sunulan yeni modellerle artırmayı planladığını kaydeden Özbalaban, şu bilgileri verdi: "Geçen yıl Q5 modeli satışa sunulmuştu. Tüm yıl bu aracın satışı olacak. A5 Cabrio ve A4 Allroad ise bu senenin yeni araçları. A5 Cabrio haziran ayında, A4 Allroad ise ağustos ayında satışa sunulacak. Sene sonunda ise A5 SB gelecek. Yeni araçların satışların artmasına katkı sağlayacağını düşünüyoruz."
Özbalaban, tasarımıyla A4 Avant'ı çağrıştıran Audi A4 Allroad quattro'nun her türlü yol koşuluna ve araziye uyum sağlayan özellikleri ve tasarımı ile öne çıktığını söyledi. Özbalaban, "Sürekli dört tekerlekten çekiş özelliği ve artırılan yüksekliğiyle her türlü yol koşuluyla başa çıkan A4 Allroad Quattro'da güçlü ve verimli motorlar, Audi Drive Select, yüksek teknoloji ürünü S tronic şanzıman ve yenilikçi iletişim sistemleri mevcut" dedi.

Üç farklı motor seçeneği
A4 Allroad Quattro, biri benzinli, ikisi dizel üç motor seçeneğine sahip. Üst üste dört defa "Yılın Motoru" seçilen 2.0 TFSI, 230 km/s'lik azami hıza sahip. Araç, ortalama olarak, 100 km'de 8.1 litre yakıt harcıyor. Dizel versiyonlarından ilki olan 2.0 TDI ise, 100 kilometrede 6.4 litre yakıta ihtiyaç duyuyor. Audi A4 Allroad Quattro 2.0 TDI, 213 km/s'lik azami hıza ulaşıyor. Üç motorun en üstünü 3.0 TDI'ın azami hızı da 236 km/s. Ortalama olarak 100 kilometrede 7.1 litre yakıt tüketiyor. 16-inç frenlere sahip olan A4 Allroad Quattro, çok çabuk yavaşlayabiliyor. Bozuk zeminlerde araçta bulunan Elektronik Denge Programı'nın (ESP) yüksek teknoloji ürünü özelliği devreye giriyor.
Asfalt yollarda ise Audi Drive Select sisteminde sürücü konforlu, standart ve sportif olmak üzere üç farklı motor seçeneği arasında seçim yapabiliyor. Bir başka kontrol sistemi MMI navigasyon plus'da sürücü kişisel ayarlarını programlayabiliyor. Audi A4 Allroad Quattro, 17-inç son derece hafif alaşım jantlarla, sis lambalarıyla, far yıkama sistemiyle, tavan raylarıyla, kullanışlı bagaj bölmesi kapağıyla, ters çevrilebilir yük alanı koruyucusuyla, otomatik ortam sıcaklığı kontrol sistemiyle, elektro mekanik el freniyle ve CD çalarlı bir ses sistemiyle donatılmış.

Referans
Yayın Tarihi : 30 Mart 2009 Pazartesi 18:44:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?