19
Mayıs
2024
Pazar
OTOMOBİL

Autoshow geliyor

Bu yıl 12’ncisi düzenlenen İstanbul Autoshow Fuarı, 8 Ekim’de basın ve VIP günüyle kapılarını otomobilseverlere açıyor. 2006 yılında uluslararası otomobil fuarları takvimine giren Autoshow 19 Ekim tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

2006 yılında 110 bin metrekare alana yayılan Autoshow fuarı bu yıl 10 bin metrekare büyüyerek 120 bin metrekarelik bir alana ulaştı. 650 binin üzerinde otomobil tutkununun ziyaret etmesi beklenen fuarın bilet fiyatları ise 2006 yılıyla aynı kaldı. Fuarı, hafta içi 12.00-22.00 saatleri arasında 12 YTL’ye, hafta sonu ise 11.00 ile 21.00 saatleri arasında ise 15 YTL’ye ziyaret edebileceksiniz.

İSTANBUL Fuarcılık (ITF) ile Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) tarafından 9-19 Ekim tarihleri arasında İstanbul CNR Expo’da düzenlenecek olan Uluslararası İstanbul Otomobil Fuarı, ’Autoshow,’ Türk otomotiv sektörünün en önemli vitrini olmaya hazırlanıyor. 8 Ekim’de basın ve VIP günüyle kapılarını açacak Autoshow fuarının Türkiye ve otomotiv sektörü için çok önemli olduğunu belirten ODD Başkanı İbrahim Aybar, "Autoshow, Türk otomotiv sektörünün gücünü dünyaya göstermeli. Bizim diğer uluslararası fuarlardan hiç bir eksiğimiz olmamalı. Sektöre yakışan bir fuar düzenleyeceğiz" dedi. 2006 yılında Autoshow fuarının hükümetten yeterli desteği görmediğini belirten Aybar, "Bu yıl fuarı Otomotiv Bakanımız açacak. Sayın Çağlayan’ın bu sektörü ve fuarı sahiplenmesi bizim için çok önemli" diye konuştu.





10 BİN M2 BÜYÜDÜ

Otomotiv sektörünün iş hacmini artırma amacı güden fuar, 2006 yılında Uluslararası Motorlu Taşıt Üreticileri Derneği’nin (OICA) takvimine girerek, Tokyo, Paris, Cenevre ve Frankfurt Otomobil fuarlarıyla aynı kategori de yer almıştı. Bu yıl uluslararası unvanıyla ikinci kez düzenlenecek fuarda, otomobil severleri bir çok sürpriz bekliyor.

2006 yılında 110 bin metrekare alana yayılan Autoshow fuarı bu yıl 10 bin metrekare büyüyerek 120 bin metrekarelik bir alana ulaştı. 2006 yılında 600 bin kişinin ziyaret ettiği fuara bu yıl 650 binin üzerinde otomobilseverin gelmesi bekleniyor. ODD ve CNR bu yıl hiç bir aksaklığın olmaması için fuar alanını baştan aşağı yenilerken, havalandırma sistemini de tamamen değiştirdi.





49 MARKA KATILIYOR

Uluslararası Otomobil Fuarları takviminde üst sıralarda yer alan İstanbul Autoshow, iki yılda bir Ticari Araç Fuarı’yla dönüşümlü olarak düzenleniyor. İlgiyle takip edilen, Paris ve Cenevre’nin ardından alanında dünyanın üçüncü büyük fuarı olan Autoshow’a bu yıl 200’e yakın firma katılacak. Autoshow’da 49 otomobil üreticisi araçlarını sergileyecek. Volkswagen, Porshe, Ferrari, Maserati, Lancia, Alfa Romeo, Saab, Chevrolet, Lamborghini, Bentley, Seat, Audi, Skoda, Mercedes Benz, Smart, Chrysler, Volvo, BMW, Mini, Landrover, Jaguar, Lexus, Toyota, Dacia, Nissan, Renault, Mazda, Hyundai, Mitsubishi, Opel, Fiat, Daihatsu, Suzuki, Citroen, Great Wall, Kia, Geely, Subaru, Proton, Ford, Peugeot, Honda, Ssangyong, Tata, Samand, Chery ve Dodge Autoshow 2008’de görülebilecek markaları oluşturuyorlar..

Hürriyet
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2008 Perşembe 11:35:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?