22
Mayıs
2024
Çarşamba
OTOMOBİL

Bu kadar Ferrari'yi İtalya'da bile görmedim

Ferrari'nin 60'ıncı kuruluş yıldönümü kutlamaları çerçevesinde 5 kıtada gerçekleşen 'Ferrari 60. Yıl Yarışı'nın Türkiye ayağı, Ferrari kullanıcılarını bir araya getirdi.


28 Ocak'ta Abu Dabi'den başlayan ve 148 günde 50 ülkeyi geçtikten sonra 24 Haziran'da Ferrari fabrikasının bulunduğu Maranello'da son bulacak olan 'Ferrari 60. Yıl Yarışı'nın Türkiye ayağında; Ferrari kullanıcısı katılımcılar Ferrari marka otomobilleri ile Sapanca'ya doğru yol aldı. 

Düzenlenen basın toplantısında konuşan İtalyan otomotiv devinin Türkiye distribütörü Fer-mas'ın Genel Müdürü Orhan Ülgür, Türkiye'de de bu araç tutkunlarının sayısının her geçen gün arttığını söyledi. Ülgür, "Bu özel günde hem Ferrari gibi bir markanın 60. yılını kullanıcılarımızla birlikte kutluyor hem de İlk defa Ferrari'lerden oluşan bir köprü ile iki kıtayı birleştirmenin heyecanını yaşıyoruz." dedi. Ülgür, Fer-mas'ın distribütörlüğünde 1,5 yılda 70 Ferrari satıldığını söyledi. 


Tofaş Üst Yöneticisi Ali Pandır da Tofaş'ta 2005'ten bu yana yaşanmakta olan köklü değişim projesine dikkat çekerek "Ferrari ve Maserati ile 2005'te başlayan bu süreç sonunda 5 markalı bir dev olduk. Türkiye, İtalya'dan sonra Fiat Auto'nun 5 markasının aynı şemsiye altında satıldığı tek pazar." şeklinde konuştu. İtalya İstanbul Başkonsolosluğu'nda görevli Stefano Canzio da Ferrari'nin 1947 yılında, savaş sonrasında İtalyanların hayali, umudunu temsil ettiğini belirtti. Canzio, "İtalya'da bile bu kadar çok Ferrari'yi bir arada görmedim." dedi. Basın toplantısının ardından araçlar Hotel Les Ottomans'ın önünden Sapanca'ya doğru start aldı.

AJANSLAR
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2007 Cumartesi 08:44:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?