25
Mayıs
2024
Cumartesi
OTOMOBİL

C 3 Picasso Türkiye'de satışta

90 yaşına giren Citroen, C3 Picasso modeliyle gençleşecek

C3 Picasso tasarımıyla konsept otomobillere benziyor. Aile otomobili olan C3 Picasso cip gibi güçlü görünüyor.

Fransız otomotiv devi Citroen 90'ıncı yaşında yenileniyor. Markanın yeni anlayışını gösteren son modeli C3 Picasso Türkiye'de 29 bin 500 TL'den satışa çıktı. Fransa'da 6 bin adetlik sipariş alan modelden Türkiye'ye bu yıl 400-600 adet gelecek. Marka Türkiye'de bu yıl atılım planlıyor

Otomotiv dünyasının Fransız devi Citroen, 90’ıncı yaşına görsel kimliğini ve tasarım anlayışını değiştirerek giriyor. Markanın yeni ürün anlayışını gösteren son modeli C3 Picasso, Türkiye’de 29 bin 500 TL’den satışa çıktı. Aile otomobilleri (MPV) segmentinde Picasso modelleriyle her zaman iddialı olan Citroen, C3 Picasso’nun küçük sınıfın en büyüğü olduğunu söylüyor.
Yeni model 10 yıl önce C serisiyle başlayan marka atılımını kriz sürecinde de sürdürecek. Citroen’in yeni gözdesi, C4 Picasso, C5 ve Yeni Berlingo’dan sonra Citroen’deki değişimin devamı olacak.

Türkiye’de en iyi dönemi
C3 Picasso’nun lansmanında konuştuğumuz Citroen Türkiye Genel Müdürü Müfit Atasaven, Citroen’in hem dünyada hem de Türkiye’de hızlı bir atılım sürecinde olduğunu vurguladı.
Citroen’in 2009 yılının ilk üç ayında, Fransa pazarında son 30 yılın en iyi sonucunu elde ettiğini anlatan Ataseven, Türkiye pazarında da aynı dönemde markanın yüzde 2.8’lik pay ile bugüne kadarki en yüksek pazar payını yakaladığını vurguladı. Citroen, Türkiye’de 2007 yılında yüzde 2.3, 2008’de yüzde 2.7 pazar payına sahipti. Citroen’in Avrupa’da ortalama yüzde 7 pazar payına sahip olduğunu belirten Ataseven, “Türkiye’de bu oranı yakalamak istiyoruz. Yeni markayız ve bilinirlik zaman meselesi. Markamızı tanıyanlar kaliteli ve teknoloojik araçlarımızı takdir ediyor” dedi.

‘Olsa 1000 adet satardık’
Yeni Citroen C3 Picasso, Fransa’da çok beğenildi ve ilk etapta 6 bin adetlik sipariş aldı. Bu nedenle Türkiye ve diğer ülkelere biraz daha az otomobil gelecek. Ataseven, “Bu yıl için 400-600 adet C3 Picasso gelebilir. Ancak pazarın durumuna da bağlı. ÖTV indirimi bittikten sonrasına 16 Haziran’a kilitlendik. Araç olsa 1000 adet satardık” diye konuştu.
29 bin 500 TL’den başlayan fiyatın çok cazip olduğunu vurgulayan Ataseven, “Çok cesur bir dizaynı var. MPV bir model ama cip gibi duruyor” dedi.
Türkiye’de, Peugeot’nun da kullandığı 1.6 litre HDi 90 beygir dizel motor seçeneğinde iki farklı donanım seviyesi, 1.4 litre 95 beygir benzinli motor seçeneğinde ise tek donanım seviyesiyle pazara sunulan C3 Picasso, benzinlide 29 bin 500 TL’den satılacak.

Küçük sınıfın en büyüğü
Citroen C3 Picasso küçük sınıfın en büyüğü sloganıyla yola çıktı. Konsept modelleri anımsatan bir tasarıma sahip araçta toplam 4.52 metrekareye ulaşan bir cam alanı var. Ferah iç mekânının yanında arka koltukları katlandığında 1506 litreye ulaşan bagajıyla da küçük segmentin en büyüğü.

Dizeli 4.8 litre yakıyor
Çarpma anında enerjiyi otomatik kesme sistemi ve dört hava yastığının yanı sıra C3 Picasso’da standart olarak bulunan ABS, EBA, EBD, ani fren durumunda otomatik yanan flaşörler yolcu güvenliğini artırıyor.
1.4 litrelik benzinli motor ortalama 6.8 litre yakıt tüketiyor. 1.6 dizel 90 beygirlik motorda ise bu rakam 4.8 litreye düşüyor. Otomobilde güvenlik özelliklerinin yanında yol bilgisayarı, hıza duyarlı silecekler, hız sabitleyici ve hız sınırlayıcı, park sensörü, elektrik destekli direksiyon, klima, USB bağlantı noktası, MP3 çalar soketi, elektrikli arka camlar ve yan aynalar gibi konfor özellikleri var.

 

 

 

Radikal
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2009 Salı 03:11:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?