29
Mayıs
2024
Çarşamba
OTOMOBİL

Cam filmine dikkat!

Avrupa standartlarında hizmet vermeye başlayan yeni muayene istasyonları, otomobillerine cam filmi taktıran araç sahiplerine göz açtırmıyor.

Cam filmi çekilmiş araçlar ağır kusurlu sayılıyor ve muayeneden geçemiyor. Sürücüler istasyonlarda filmleri söktürdükten sonra aracın muayenesi yapılıyor.

Otomobil sahipleri, güneşten korunma, aracın içinin dışarıdan görünmesini istememe gibi gerekçelerle camlarına film çektiriyor. Araca cam filmi takmanın cezası 115 YTL. Ancak sürücüler için bu ceza caydırıcı olmuyor. TÜVTURK tarafından işletilen ve hızla yaygınlaşan yeni araç muayene istasyonları, cam filmi takılı araçların sayısını azaltıyor. Kısa bir süre önce Diyarbakır'da da faaliyete giren muayene istasyonuna gelen araçların kusurlarının başında cam filmi yer alıyor. TÜVTURK Pazarlama ve Halkla İlişkiler Uzmanı Royhan Kazancı, istasyonlarındaki muayenelerde camlarında film çekili olan araçlara onay raporu verilmediğini vurguluyor. Kazancı'nın verdiği bilgiye göre camların filmli olmasının trafikten men edilme gibi ağır yaptırımları bulunuyor. Bu yaptırımın ana nedeni, cam filmlerinin kaza durumunda büyük tehlikelere yol açması. Film uygulaması yapılan camlar dağılma özelliğini kaybettiği için büyük parçalar halinde kırılıyor ve ciddi yaralanmalara sebep olabiliyor. Aracında ağır kusur tespit edilen sürücülere sorunun çözümü için bir ay süre veriliyor. Bu süre içinde kusuru giderilmiş araçlar muayeneden geçebiliyor. Bugüne kadar 26 ilde faaliyete giren yeni araç muayene istasyonlarında fren tertibatından direksiyon sistemine kadar birçok nokta bilgisayar ortamında kontrol ediliyor. Camlarda film olması, sol dikiz aynası, yangın söndürme tüpü ve emniyet kemerinin olmaması, fren sisteminin sızdırması ve sinyallerin tamamen yanmaması gibi sorunlar ağır kusur kapsamına giriyor.

Zaman
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2008 Salı 15:24:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?