22
Mayıs
2024
Çarşamba
OTOMOBİL

Cayenne GTS geliyor

Ürettiği spor otomobillerle ünlenen Alman Porsche, spor otomobillerde edindiği tecrübeyi aktararak yarattığı 4x4 modeli Cayenne ailesine bir yeni üye daha ekliyor.

GTS adını verdiği bu Cayenne versiyonu, Cayenne S ile Cayenne Turbo arasında konuşlandırılıyor. İlk olarak 2007 Frankfurt Otomobil Fuarı’nda tanıtılan Porsche Cayenne GTS, arka bölümde yoğunlaşan krom kaplamalarının yanı sıra bagaj kapağındaki GTS logosuyla diğer Cayenne versiyonlarından ayrılıyor. Bununla birlikte dış tasarımında Cayenne Turbo ile aynı görünüme sahip Cayenne GTS, 21 inçlik jantları ve 295/35 ebatlarındaki lastikleriyle göz kamaştırıyor. B ve C sütunlarının üzerindeki siyah süsleme plakaları ve sportif eşikler ise araca daha kaslı bir görünüm kazandırılmasına yardımcı oluyor. Cayenne GTS’in aerodinamik biçimini daha da pekiştiren arka spoylerin yanı sıra araçta ayrıca isteğe bağlı olarak çift kanatlı profile sahip sabit yapılı bir başka spoyler seçeneği daha sunuluyor. Porsche Cayenne GTS’in kabin içinde ise sportif ve aynı zamanda konforlu koltuklar ilk etapta ön plana çıkan özellikler arasında yer alıyor. Sürücü ve ön yolcu için 12 yönde ayarlanabilen, ek yüksekliğe sahip yan destek elemanlarını içeren sportif koltuklar, tek bir düğmeye basarak hem yatay hem dikey olarak konumlandırılabiliyor.

SAFKAN SPORCU ’SUV’

Cayenne GTS’te 4.8 litre hacimli V8 motora yer veriliyor. Cayenne GTS’in 405 beygir ve 500 Nm tork üreten motoru altı ileri manuel şanzımanla kontrol ediliyor. Cayenne S’e göre 24 mm alçaltılmış şasi standart olacak biçimde bantlardan iniyor. 0-100 km/s hızlanmasını 6.1 saniyede tamamlayan Cayenne GTS, 253 km/s’lik son hıza erişebiliyor. Bununla birlikte 80-120 km/s ara hızlanmasını 6.6 saniyede tamamlayan Cayenne GTS, 100 km’de ise ortalama 15.1 litrelik yakıt tüketim değerine sahip. Ayrıca isteğe bağlı olarak sunulan Tiptronic S şanzımanlı Cayenne GTS versiyonlarında ise 100 km’deki ortalama yakıt tüketimi 13.9 litre olarak gerçekleşiyor. Porsche Aktif Süspansiyon Yönetimi (PASM) sistemine sahip Cayenne GTS, aynı zamanda Alman üreticinin normalde spor otomobillerine entegre ettiği sistemin ilk kez kullanıldığı Cayenne versiyonu unvanını da elde ediyor. PASM Porsche Aktif Süspansiyon Yönetimi, yol koşulları ve sürücünün sürüş tarzıyla ilgili bir işlev olarak amortisör kuvvetlerinin sonsuz şekilde kontrolünü sağlar ve sürücünün, aracı kullanırken üç amortisör ayarından (Konfor, Normal ve Spor programları) birini seçmesine imkán veriyor. Yeni Cayenne GTS’te standart olarak sunulan Spor Düğme sadece bir dokunuşla sürücüye aracının özelliklerini daha da üst bir seviyeye yükseltme şansı tanıyor.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2007 Çarşamba 20:39:50
Güncelleme :5 Aralık 2007 Çarşamba 21:02:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?