31
Mayıs
2024
Cuma
OTOMOBİL

Connect'in Chicago randevusu

Dünyada sadece Türkiye’de üretilen Transit Connect’in, gelecek ay düzenlenecek Chicago Otomobil Fuarı’nda Ford standında olacağı ve tüketicilere gösterileceği belirtiliyor.

Geçen yıl, yeni Ford CEO’su tarafından Amerika’ya ihraç edilmesi gündeme getirilen ödüllü Transit Connect’in, 8-16 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek Chicago Otomobil Fuarı’nda ilk kez halka göstermeyi düşündüğü konuşulmaya başlandı.
Amerika’nın saygın internet sitelerinde yer alan haberlere göre Ford, 2009 model yılında Amerikan piyasasına sunmayı planladığı Transit Connect’i Chicago Fuarı’nda tanıtarak tüketicilerin tepkisini ölçmeyi düşünüyor.
Fuarda sergilenecek tüm modellere ilişkin Ford tarafından resmi bir açıklama yapılmamasına karşın, Kocaelili Transit Connect’in stantta çeşitli Avrupa fuarlarında da sergilenmiş “SportVan” konseptiyle sergilenmesinin de gündeme gelebileceği belirtiliyor. Beş kişilik ve dört silindirli motorla Amerika’da satılacağı konuşulan Transit Connect’in, Amerikan piyasasında şu an ciddi bir rakibi bulunmuyor.
Bu nedenle haberlerin verildiği internet sitelerinde yapılan yorumlar, petrol fiyatları yüzünden daha kompakt modellere yönelmeye başlayan Amerikalılar tarafından araca ilginin yüksek olacağı yolunda. Satışa çıkma tarihi olarak da, sonbahar ayları telaffuz ediliyor.

Ford CEO’su söylemişti

Geçen yıl işbaşına getirilen Ford’un yeni CEO’su Alan Mullaly, firmanın Amerika pazarındaki durumunu yükseltmek ve şirketin maliyet kaygılarını hafifletmek için global platformlara ve araçlara daha fazla ağırlık verilmesini savunuyor. Bu bağlamda verdiği demeçlerde, Avrupa’da üretilen ve satılan bazı araçları, tıpkı General Motors gibi ABD’de de satmayı planladıklarını açıkça belirtmişti.
Mulally, dünyada sadece Ford Otosan tarafından üretilen Transit Connect’in yanı sıra yeni Mondeo ve S-Max’i de Amerikan pazarında satmaya kararlı olduklarını bildirmişti. Mulally, farklı bölgelerde satılabilecek binek ve ticari araçlar geliştirilmesini isterken, Ford’un modellerinin hem Avrupa, hem de Amerika’da satılacak şekilde yapılmadığını eleştirmişti. Mulally, S-Max ve Mondeo’nun yanı sıra yine Avrupa’da başarı yakalayan Transit Connect’in Amerikan pazarında da satılabileceğini belirterek, “Amerikan pazarında yüksek kapasiteli bir ticari araca ihtiyacımız var” demişti.

Türkiye’den ithal edilecek
Transit Connect, Amerika’da satışına karar verilmesi halinde ilk etapta Türkiye’den ithal edileceği, 2010’da da Kuzey Amerika’da üretilebileceği belirtiliyor.
Ford Otosan Genel Müdürü Michael Flewitt de, aracın Amerika pazarı için geliştirilmesi ve uygunluğunun sağlanabilmesi için bir ekip oluşturulduğunu belirterek, 2008’de ihraç edileceği tarihi açıklayabileceklerini söylemişti.
İlk çıktığı günden bu yana Ford Avrupa’nın gözde hafif ticari araçlarından biri olmaya devam eden Transit Connect, 2003’te ticari araçlar kategorisinin Oscar’ı olarak nitelenen 'Yılın Hafif Ticari Aracı’ ödülünü kazanmıştı.

Milliyet
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2008 Pazartesi 14:34:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?