20
Mayıs
2024
Pazertesi
OTOMOBİL

Doğuş Avrupa deviyle ortak oldu

Doğuş Otomotiv, Avrupa'nın en büyük operasyonel filo kiralama şirketi Leaseplan ile ortak oldu. Dünya sıralamasında da ikinci olan Leaseplan, 1.3 milyon aracı yönetiyor.

Avrupa'nın en büyük operasyonel filo kiralama (şirketlerin uzun dönemli araç kiralaması) şirketi LeasePlan, Doğuş Otomotiv ile ortak oldu. VDF Filo Kiralama Hizmetleri'nin yüzde 51'lik hissesini elinde bulunduran Volkswagen Financial Service, tüm hisselerini Leaseplan'a devretti. Böylece Avrupa'nın birinci, dünyanın ikinci büyük filo kiralama şirketi Türkiye'ye geldi. Leaseplan Doğuş adı verilen yeni şirketin yüzde 51'i LeasePlan'a, yüzde 49'u da Doğuş Otomotiv'e ait. 

Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar ortaklık teklifini kendilerinin yaptığını belirterek, "Onlar da Türkiye pazarına girmeye hazırlandıklarını söylediler. Görüşmeler sonunda iki dev şirket olarak operasyonel kiralama sektöründe rol oynamak üzere güçlerimizi birleştirdik" dedi. Ortaklığın Doğuş Otomotiv'i yeni bir konuma taşıyacağını belirten Acar, "LeasePlan Doğuş'un Türkiye'de sektöründe birinci konumda olmaması için hiçbir neden yok" şeklinde konuştu. 

'Üzülmedik diyemeyiz'
Aclan Acar, finansal kiralamada yapılan vergi düzenlemesine ilişkin olarak şunları söyledi:
"İş hayatında sabah kalktığınızda bir vergi düzenlemesinin değişmiş olması üzüntü verici. Stoklarımız var. Bunun üzerine ek maliyetler geldi. Tabii 'Hiç üzülmedik' demek mümkün değil. Ama iş hayatında üzüntüye yer yok. Yalnızca vergi avantajı nedeniyle bu işin yapılmasını anlamsız buluyoruz. Otomobil kiralama çok kapsamlı bir hizmet. Gerek büyük şirketler, gerekse KOBİ'ler bünyesinde şirketlerin omuzlarındaki çok ciddi bir operasyonel yükü alan operasyonel kiralama faaliyetidir. Vergi avantajının kalkmış olması adalet ilkesi çerçevesinde olduğu sürece bizim için uzun dönemde hiçbir şeyi değiştirmez."
LeasePlan Corporation N.V Güney Avrupa ve Pasifik Bölgesi Başkan Yardımcısı Nick Salkeld, Türkiye'nin girdikleri 29'uncu ülke olduğunu belirterek "LeasePlan dünya çapında 6 bin çalışanı ile 1.3 milyon adetlik araç filosunu yönetiyor. Türkiye'ye birçok yenilik getireceğiz. Bu pazara uzun vadeli bakıyoruz. Global pazarda yakaladığımız liderliği Türkiye'de de yakalamayı hedefliyoruz" dedi.

Her yıl büyüyor
LeasePlan Doğuş Genel Müdürü Bahadır Gören ise Türk tüketicisine birçok yeni ürün sunacaklarını belirterek sektörün yıllık yüzde 6-7 dolayında büyümesinin tahmin edildiğini aktardı.

Milliyet
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2008 Perşembe 15:06:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?