30
Mayıs
2024
Perşembe
OTOMOBİL

Döviz otomobili vuracak

AK Parti'ye kapatma davasının açılmasıyla başlayan sürecin piyasalarda belirsizliği artırmasıyla dövizin yükselmesi otomotiv sektöründe zammın konuşulmasına neden oldu.

Toyotasa Genel Müdürü İbrahim Orhon, döviz hareketlerinin otomotiv sektörünü yakından etkilediğini belirtip "Dövizde son bir ay içinde yüzde 15'lik bir artış var. Bu artış sektöre yüzde 15 olarak yansımaz ama belli bir miktarda zamana yayılı olarak fiyatlarda artış olacaktır" dedi.

ZAM YILI OLABİLİR

Orhon, "Şu anda tabi ekonomik çalkantı, Türkiye'ye de bir parça yansımaya başladı. Sonuçta bizim ümidimiz; Türkiye'deki belirsizlik ortamının bir an önce sona ermesi. Aksi halde bu yıl otomobilde zam yılı olabilir' dedi.


Yüzde 2 civarında zam olabilir

Ekonomide son yaşanan gelişmeler doğrultusunda belli ölçülerde zam gereğinin ortaya çıktığını belirten Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, "Ekonomide son yaşanan gelişmeler doğrultusunda elbette bizler de kendi hesaplarımızı yapıyoruz ve bu hesaplar sonucunda belli ölçülerde zam gereği ortaya çıktı, bunu gerçekleştireceğiz. Evet, bir ufak fiyat ayarlaması olacaktır. 1-2 gün içinde yapacağız, zannediyorum yüzde 2 civarında olur" dedi.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2008 Çarşamba 05:40:39
Güncelleme :3 Nisan 2008 Perşembe 09:56:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?