22
Mayıs
2024
Çarşamba
OTOMOBİL

En pahalıyı Doğuş getiriyor

Doğuş Otomotiv, temsilciliğini yaptığı markalara bir yenisini daha ekledi. Lüks İtalyan markası Bugatti, Türkiye temsilciliği için Doğuş Ootomotiv ile anlaştı.

Şirketin dünkü İMKB bülteninde yer alan açıklamasına göre, Bugatti Automobiles şirketi tarafından Türkiye Temsilcisi tayin edilen Doğuş Otomotiv, otomobillerin Türkiye genelinde tanıtım, pazarlama ve satış aracılığı faaliyetlerini yürütecek ancak distribütörlük ya da doğrudan satış işlemi yapmayacak.

BİN BİR BEYGİR GÜCÜNDE
Her yıl sayılı üretilen Bugatti Veyron 16.4 bu yıl Mart ayında bir otoyolda saatte 407 km hız yaparak seri üretim otomobiller arasında hız rekorunu ele geçirdi.
Berlin’de özel bir otoyolda saatte gerçekleştirilen denemede Formula 1 araçlarından daha hızlı gidebilen Veyron aynı zamanda fabrika çıkışı 1001 beygirle dünyanın en fazla motor gücüne sahip aracı.
1 milyon Euro ile de dünyanın seri üretilen en pahalı otomobili unvanını da elinde bulunduran araç ilk kez Ekim 2005’te Tokyo fuarında tanıtılmıştı.
0’dan 250 kilometreye kısa sürede çıkmak için 270 beygir gücü kullanan Veyron, 250 km’den 407 km’ye çıkmak içinse 730 ekstra beygir gücü kullanıyor. Veyron’un 1001 beygir gücünde olmasının tek sebebi de zaten bu aradaki fark. 7 vites, 16 silindir ve 4 turbo bulunan aracın ısısı ancak 10 radyatörle sabit tutulabiliyor.
Milanolu Ettore Bugatti tarafından 1910 yılında kurulan Bugatti Automobiles firmasının marka ve isim hakkı 1998 yılında Volkswagen tarafından satın alındı.

O tarihe kadar sadece belirli kişilerin satın almasına izin verilen el yapımı Bugattiler seri üretimle birlikte daha popüler hale geldi.
Şirketin 1931 yılında altı adet ürettiği "Bugatti Royale Type 1" Japonya`da tam 15 milyon dolara satılmıştı.

...
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2007 Perşembe 16:19:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?