22
Mayıs
2024
Çarşamba
OTOMOBİL

Fiat Scudo Türkiye'de

Avrupa'da yılın ticari aracı seçilen Fiat Scudo, 3 Kasım 2007'den itibaren 31 bin 900 YTL'den başlayan fiyattan satışa sunulacak.

Fiat Scudo'nun tanıtıldığı toplantıda konuşan Fiat Marka Direktörü Okan Baş, Türkiye'de ticari araç pazarının büyüme performansına dikkat çekerek, ticari araçların satılan araçların yüzde 40'ını oluşturduğunu kaydetti.

Müşterilerin son dönemde ticari araçlarda duygusal unsurlara da önem vermeye başladıklarını dile getiren Baş, ticari araçlardan beklentilerin sürekli arttığını söyledi.

Fiat'ın da ticari araç pazarında yükselen bir çizgisi bulunduğunu, bu sınıfta yüzde 14'lerde olan pazar paylarını yüzde 16,5'lere çıkaracaklarını belirten Baş, Fiat'ın yenilenen ürün gamını hatırlattı.

Doblo'nun ardından Ducato'da yaşadıkları başarıyı son olarak Scudo ile sürdüreceklerini ve ardından Fiorino'nun geleceğini ifade eden Baş, ''Scudo'nun, Fiat'ın yeni yüzüne önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum'' dedi.

Toplantıda gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Baş, Scudo'nun Avrupa'da yılın ticari aracı unvanını elde etmesinin, Türkiye'deki başarısına katkı sağlayacağını, öncelikle pazardaki potansiyeli tespit edip ona göre bir hedef belirleyeceklerini kaydetti.

Okan Baş, Fiat ve PSA arasındaki sektörel ortaklığın ürünü olan ve Citroen'in Jump, Peugeot'un Expert adıyla piyasaya sunduğu araca ilişkin, her markanın kendi ticari politikasını yürüteceğini belirterek, Fiat Scudo'nun Türkiye'de rekabetçi bir fiyatla pazara sunulduğunu söyledi.

-31 BİN 900 YTL'DEN BAŞLAYAN FİYATLA SATILACAK-

Fiat Ticari Araçlar Güney Avrupa Bölgesi Satış Müdürü Patrice Bergonzi de, ticari araç pazarının Fiat için önemli olduğunu, markanın Avrupa'daki pazar payının önemli derecede yükseldiğini söyledi.

Türkiye ticari araç pazarının da Fiat için önem taşıdığını vurgulayan Bergonzi, Ducota ile önemli başarılara ulaşıldığını, Scudo'dan da sınıfında aynı başarıyı yakalamasını beklediklerini ifade etti.

Fiat Ticari Araçlar Pazarlama Müdürü Özgür Süslü de, yeni Scudo'nun Doblo ve Ducato arasında oturan bir araç olduğunu söyledi.

Araçta konforun ön plana çıktığına dikkati çeken Süslü, MPV (çok amaçlı araç) platformu üzerine inşa edilen yeni Scudo'nun, 3 Kasım 2007 tarihinden itibaren 31 bin 900 YTL ile 48 bin 900 YTL arasında değişen fiyattan satışa sunulacağını bildirdi.

Konuşmaların ardından, Scudo'nun kazandığı yılın ticari aracı ödülü, Fiat Ticari Araçlar Güney Avrupa Bölgesi Satış Müdürü Patrice Bergonzi tarafından Fiat Marka Direktörü Okan Baş'a verildi.

-YENİ SCUDO-

1995 yılından bu yana 350 bin adet satılan modelin devamı olan Yeni Fiat Scudo, dünya tanıtımından 6 ay sonra Türkiye pazarına sunuldu.

Yükleme hacmi ve taşıma kapasitesi mevcut modele göre artırılan Yeni Scudo'nun taşıma kapasitesi 1.000-1.200 kilogram arasında değişiyor.

Yeni Scudo ürün gamında, van modellerine ek olarak, özel kullanım alanları ve müşterilere yönelik dört farklı versiyon ile kapsamlı yolcu taşıma araçları seçenekleri bulunuyor.

Tamamı Euro 4 standartlarına uygun Fiat Scudo, 90 hp 1.6 Multijet 16v ve 120 hp 2.0 Multijet 16v motor seçenekleriyle piyasaya sunulacak.

aa
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2007 Salı 16:01:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?