19
Mayıs
2024
Pazar
OTOMOBİL

Ford’un ilk Avrupalı 4x4’ü geldi

 
Kuga’da duruyorken gidiyormuş hissi veren kinetik tasarım uygulanmış. Bu tasarım Murat Güler’in tasarladığı Iosis X konseptinde vardı.

Ford Avrupa’daki ilk 4x4 modeli olan Kuga’yı 76 bin YTL’den satışa sundu. Rakiplerine göre daha sportif tasarıma sahip araç 2.0 litrelik dizel motorla geldi 

Ford’un SUV Crossover sınıfındaki ilk aracı Kuga Türkiye’de satışa çıktı. Kuzey Amerika’da cep üreten Ford daha önce Avrupa’da hiç 4 çeker otomobille bulunmamıştı. Altı yıldır pazarda lider olan Ford Otosan Kuga ile yedinci yılda da liderliğini sürdürmek istiyor. Ford’un kinetik (dururken gidiyormuş gibi görünen) tasarım özellikleri taşıyan konsept aracı Iosis X’in çizgileri S-Max, Mondeo ve Focus’tan sonra Kuga’da da kullanıldı. 

Ford Otosan bu sınıfta müşterilerin araç alırken zengin donanım seviyesini istediği için Kuga’yı 2.0 litre 136 beygir dizel motor, manuel şanzıman ve üst donanım seviyesi olan Titanium ve Titanium X paketiyle satışa çıkardı. Kasımda dizel otomatik, aralıkta ise 2.5 litrelik benzinli versiyonu gelecek.

Hedef 300 adetlik satış
Kuga Titanium versiyonuyla 76 bin YTL, Titanium X ile 83 bin 500 YTL’den satılacak. Titanium paketinde akıllı dört çeker sistemi, 17 inç alüminyum jantlar, Ford Power düğmesi, otomatik klima, hız kontrol sistemi, otomatik yanan farlar ve kararan dikiz aynası, yağmur sensörü, ön ve arka park sensörü gibi özellikler standart. Ayrıca metal tavan çıtaları, Ford kolay yakıt sistemi, çift kademeli açılan bagaj kapağı da özellikler arasında. Titanium X’de ise Bi-Xenon farlar, panaromik cam tavan, deri döşeme ve ısıtmalı ön koltuklar var. 

Güvenlikte ise neredeyse üç harfli sistemlerin tamamı standart olarak sunuluyor. Araç, sınıfında EuroNCAP’tan beş yıldız alan üç araçtan biri. Ford Otosan bu yıl 300 adetlik satış hedefliyor. 2009’da ise araca Avrupa’dan da çok talep olduğu için sayıda sıkıntı olabileceği belirtiliyor.

Murat Güler’in imzası var
Ford Kuga’nın sportif ve enerjik tasarımı onu diğer 4x4’lerden ayırıyor. Aracın tasarımında Ford’un tasarım grubunda şef olan Türk tasarımcı Murat Güler’in imzası var.
Murat Güler’in çizgilerini taşıyan orta boy SUV, Iosis X adıyla konsept olarak sergilenmişti. Güler, 4x4 araçta yeni Mondeo’daki kinetik tasarımı aynen Kuga’da da uygulamış.

Pininfarina imzalı üstsüz Focus
Ford Otosan Kuga’nın ardından Focus Coupe-Cabriolet’yi de sürpriz şekilde tanıttı. 3 kapı, 5 kapı, 4 kapı ve SW’dan oluşan çok geniş bir gövde tipi yelpazesine sahip olan Focus ailesi böylece tamamlanmış oldu. Araç kinetik tasarımın yanında ünlü İtalyan tasarım şirketi Pininfarina’nın da çizgilerini taşıyor. Focus Coupe-Cabriolet 33 bin 750 avrodan başlayan fiyatlarla satışa sunuldu ve şimdiden üç adet satış gerçekleştirdi. Focus CC’de 1.6 litre 100 beygir ve 2.0 litre 145 beygirlik otomatik versiyon bulunuyor. Yeni Focus CC zengin donanıma sahip Titanium serisiyle satılıyor.

Radikal
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2008 Pazartesi 16:52:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?