19
Mayıs
2024
Pazar
OTOMOBİL

Gölcüklü Transit Connect

Yaz aylarında 2010 model olarak Amerika’da piyasaya çıkacak olan Gölcüklü Transit Connect, bu hafta kapılarını açacak olan Şikago Otomobil Fuarı’nda sergilenecek.

Aynı zamanda Ford’un Atlantik ötesinde piyasaya sunacağı ilk Avrupa yapımı araç ünvanını da alan Transit Connect için büyük umut beslediklerini söyleyen Ford’un Ticari Araçlar Geliştirme Bölümü Başkanı Rob Stevens, “Amerika’da bizden başka hiçbir firmanın bunu yapmayacağına eminiz” diye konuştu.

Stevens, “Bu, bizim için gerçekten de önemli bir fırsat. Transit Connect ile pazardaki önemli bir boşluğu dolduracağız” dedi.
Amerikan tüketicisinin küçük çaplı taşımalar için artık otomobillerini ve yolcu taşıma amaçlı minivanlarını kullanmaya başladıklarını belirten Stevens, Türkiye’de üretilen aracın 2003 yılından bu yana Avrupa’da 110 bin adedin üzerinde sattığını da hatırlattı. 1.8 litrelik benzinli motor ve otomatik vitesle donatılan Transit Connect, Amerika’da 21 bin dolardan başlayan fiyatlara sahip olacak.

Araçlar, Gölcük fabrikasında imal edilip, buradan Amerika’ya gönderilecek. Ford, daha ileriki dönemde bu aracın Meksika’da üretimini düşünebileceğini de söylemişti. Transit Connect’i, Avrupalı Fiesta ve Focus da izleyecek.

Milliyet
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2009 Salı 17:05:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?