19
Mayıs
2024
Pazar
OTOMOBİL

Goodyear Wrangler Cup'da 2007 ödülleri

Goodyear Lastikleri ve İSOFF işbirliğiyle düzenlenen ve en istikrarlı özel kupa olarak yarış takvimlerinde yerini alan Goodyear Wrangler Cup’da 2007 yılında dereceye girenler kupalarını aldı.

2007 yılı birincilik kupasını Cemil Islıkçı alırken, Erkan Birinci ikincilik, Güneş Top ise üçüncülük kupasını havaya kaldırdı. 28 yarışmacının da 2007 senesinde göstermiş oldukları performans ve sportmenlikten dolayı teşekkür plaketi aldıkları gecede, katkıları dolayısıyla ISOFF ve TOSFED’e plaket verildi. Ödül törenine Goodyear Lastikleri Genel Müdürü Harish Khosla ve Goodyear Lastikleri Halkla İlişkiler Müdürü Nedret Türkkuşu ev sahipliği yaptı. Gecede Goodyear Wrangler Cup 2008’de yarışacak olan 28 Off-Road yarışçısı yarışlarda kullanacakları Goodyear MT/R lastiklerini de teslim aldılar.

WRANGLER CUP MARKA OLDU

Goodyear Wrangler Cup 2008 tanıtım gecesinde konuşma yapan Goodyear Lastikleri Genel Müdürü Harish Khosla yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Bu gece, Wrangler Cup’ın 5’inci yıl şampiyonlarının ödüllerini vererek, hem Goodyear’ın hem de Türk motosporlarının tarihçelerine bir başka kilometre taşı yerleştiriyoruz. Şirketimizin bu kadar uzun bir süredir böylesine başarılı bir organizasyonu himaye etmesinden ve Türkiye’de motorsporlarına destek vermiş olmasından çok gururluyum. Bu vesile ile ISOFF’a bu organizasyona olağanüstü katkıları ve TOSFED’e bize devamlı destekleri için teşekkür ederim. Onlarsız Wrangler Cup bu kadar popüler bir marka haline gelemezdi."

DAHA ZORLU PARKURLAR GELİYOR

Ödül töreni sırasında görüşme fırsatı bulduğumuz Goodyear Lastikleri Halkla İlişkiler Müdürü Nedret Türkkuşu ise yaptığı açıklamalarda organizasyonla ilgili önemli bilgiler verdi. Altıncı yılında motorsporları tutkunlarını daha büyük bir heyecanın beklediğini söyledi. Türkkuşu yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Wrangler Cup beşinci sezonunu tamamlayıp altıncı yılına girdi. Bu anlamda Türkiye’deki en uzun soluklu özel kupa olarak haklı bir gurur taşıyor. Bu yıl da üç ayaktan oluşan yarışta 28 sporcu her çeşit off-road aracı ile ikili çıkışlarla zamana karşı yarışacaklar. Burada hazırlanan parkur, ikili geçişler, köprüler, alt geçitler, engebeler ve sürücüleri zorlayacak diğer unsurlarla sporcuları zorlayacak ve seyircilere off-road izleme keyfi yaşatacak şekilde ISOFF profesyonelleri tarafından hazırlanacak. Bu yılın parkurunun, sporcuların ve seyircilerin talepleri doğrultusunda, mücadeleyi daha da körükleyecek daha zorlu parkurlar olması planlanıyor. Bu durum sporculara beceri ve ustalıklarını daha iyi ortaya koyma fırsatı verirken, seyircilerin de heyecanının ve izleme zevkinin artması anlamına geliyor."

GELİŞİME KATKI SAĞLIYOR

Türkkuşu motorsporlarının lastiklerin gelişimi konusunda da önemli katkıları olduğunu söyledi: "Motorsporlarının lastiklerin geliştirilmesi aşamasında önemli katkıları olduğu doğrudur. Çünkü yarış parkuru aynı zamanda bir test parkuru, yarışmacılar da test pilotu gibi görev yaparlar. Üstelik profesyoneller tarafından verilen geri bildirimlerle lastik mühendisleri tasarımlarını mükemmelleştirirler. Bu anlamda Goodyear’ın yıllar boyunca edindiği tecrübelerini aktardığı örneğin Eagle F1 ve onun takipçisi Eagle F1 Asymetric ve daha birçokları gibi lastikleri bulunmaktadır. Bununla beraber, Wrangler Cup daha ziyade Goodyear’ın lastik performansında ulaştığı son noktayı bizzat bu işin profesyonelleri ile paylaşarak bir kez daha kanıtladığı bir kendini gösterme ve övünç alanıdır. Yani Wrangler Cup için birçok bakımdan Goodyear’ın gurur aktivitesidir denebilir."

Hürriyet/Otoyaşam
Yayın Tarihi : 18 Mart 2008 Salı 16:33:28
Güncelleme :18 Mart 2008 Salı 17:09:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?