16
Mayıs
2024
Perşembe
OTOMOBİL

Hızlı trenin fiyatı ne olacak?

Türkiye'nin yıllardır özlemle beklediği Ankara-İstanbul hızlı treninde test çalışmaları Ankara-Eskişehir arasında sürerken, bir yandan da işletmeye yönelik çalışmalar devam ediyor. Nitekim, Ankara-Eskişehir arasındaki test çalışmaları süren hızlı trende, bilet fiyatları ve yolcu potansiyeli, 17 merkezde 4 bin 352 yolcu arasında yapılan saha araştırması sonucuna göre belirlenecek.

TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğünden aldığı bilgiye göre, hızlı trenin test ve işletmeye alma çalışmaları 2008 Şubat ayının sonuna kadar devam edecek. Bu çalışmaların ardından hızlı trenin deneme işletmesine başlanacak.
Seferlere başladığında 250 kilometre hız yapacak hızlı trenin Ankara-Eskişehir arasındaki mesafeyi 1 saat 5 dakikada kat etmesi planlanıyor.

BUSİNESS YOLCUYA 1. SINIF HİZMET

Bu arada, İspanyol CAF firmasından temin edilecek tren setleri 6 vagondan oluşuyor.
Toplam 411 yolcu taşıma kapasitesine sahip olacak hızlı trenin business class vagonunda yolculara koltuk arkasında bulunan entegre TFT ekran ile film seyretme, müzik dinleme olanakları ile kesintisiz internet hizmeti sunulacak.
Kahve, çay ve yemek hizmetleri sunulacak restoran, kafe ve barın yanında, diğer hizmetler için de araştırma çalışmaları devam ediyor.

YOLCU ÜCRETİ VE POTANSİYELİ ARAŞTIRMASI

Hızlı trende bilet ücretleri ve yolcu potansiyeli, 17 merkezde 4 bin 352 yolcu arasında yapılan saha araştırması sonucuna göre belirlenecek.
Yetkililer, yolcular tarafından yoğunlukla tercih edilen fiyatlar üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.

30 ALT 26 ÜST GEÇİT

Bu arada hızlı trenin geçtiği güzergahta gerçekleştirilen inşaat çalışmaları kapsamında, bölge halkının mağduriyetini gidermek amacıyla, 30 alt geçit, 26 üst geçit, tarımsal sulama borularının geçişi ve havzada yağmur suyunun deşarjının sağlanması amacıyla 254 menfez ile 130

aa
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2007 Salı 13:51:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mücella kurnaz IP: 212.175.115.xxx Tarih : 26.09.2007 11:00:36

artırsınlar zaten verdikleri maas belli basbakana verelim o parayı bakalım nasıl gecinecek ona zam buna zam yeter